Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghgngbgbgg

ser żółty

Polecane posty

Gość ghgngbgbgg

kupiłam sporo żółtego sera czy mogę go zamrozic??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niestety nie - ser żółty po rozmrożeniu będzie się kruszył - zupełnie straci swoją elastyczną konsystencję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piotr_A
Będzie sie kruszył jak go zamrozisz w lodówce, bo woda oddzieli się od sera. Dlatego ser należy zamrażać, nagle, z dużą szybkością, wtedy po rozmrożeniu jest nadal elastyczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piotr_A
W ciekłym azocie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piotrze - pierdoły prawisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piotr_A
nie znam pojęcia, phi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasiamala****
ja zawsze jak mam za dużo to mrożę ser żółty a po rozmrożeniu do pizzy czy zapiekanek jest super, lepiej zamrozić i użyć go na ciepło niż wyrzuci go do kosza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Spoko można mrozić serk, ale po starciu np na pizzę zapiekankę.Też tak robię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sery, podobnie jak wino, są jedną z wielkich przyjemności życia, a sztuka ich wytwarzania jedną z najbardziej wyrafinowanych. Wyprodukowanie doskonałego sera o właściwym smaku, aromacie i odpowiedniej konsystencji zależy przede wszystkim od rodzaju mleka, od sposobu żywienia zwierząt i typu pastwiska, a także od złożonego procesu produkcji i dojrzewania sera. Wszystko o serach http://www.poradypanidomu.pl/artykuly/kuchnia/sery.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×