Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziesięć w dół

Mój plan na ten tydzien, co myślicie??

Polecane posty

Gość Dziesięć w dół

Sobota 2009-10-24 ŚNIADANIE: płatki owsiane/ frutina z mlekiem (kilka łyżek z jednego i drugiego), kawa z mlekiem OBIAD: schoarma z warzywami z grilla, sok marchwiowy KOLACJA: bułka ziarnista z serkiem wiejskim i pomidorem/ sałatką z selera, herbata + 1x jabłko, 1x activia Niedziela 2009-10-25 / BASEN ŚNIADANIE: płatki owsiane/ frutina z mlekiem, kawa z mlekiem OBIAD: sałatka grecka z rybką lub sałatką „gyros” ( zakupione w North Fish) KOLACJA: bułka ziarnista z serkiem wiejskim i sałatką z selera, herbata + 1x jabłko, jogurt z otrębami Poniedziałek 2009-10-26 ŚNIADANIE: 2x jajko, sałatka z sałaty zielonej i warzyw, plaster wędliny OBIAD: sałatka z kurczaka z sosem czosnkowym KOLACJA: jogurt naturalny z otrębami + jabłko, 2 x surowa marchewka Wtorek 2009-10-27/ BASEN ŚNIADANIE: bułka ziarnista z serkiem i pomidorem, kawa z mlekiem OBIAD: penne z sosem pomidorowym, łyżką Pesto i parmezanem KOLACJA: sałatka owocowa: jabłko, banan, brzoskwinia. + activia (1 duża lub 2 małe) Środa 2009-10-28/ SIŁOWNIA ŚNIADANIE: płatki owsiane/ frutina z mlekiem, kawa z mlekiem OBIAD: filet z kurczaka, sałatka z brokułów (brokułu, jogurt nat., czosnek) KOLACJA: jajko z sałatą zieloną, herbata + jogurt naturalny z otrębami, owoc Czwartek 2009-10-29 ŚNIADANIE: płatki owsiane/ frutina z mlekiem, kawa z mlekiem OBIAD: zupa szpinakowa KOLACJA: bułka ziarnista z serkiem, herbata + jabłko Piątek 2009-10-30/ FITNESS ŚNIADANIE: bułka ziarnista z serkiem, kawa z mlekiem OBIAD: risotto z warzywami (ryż, warzywa, sos gotowy typu Pudliszki) KOLACJA: bułka z serkiem, activia,

Gość dziesięć w doł
"+" po "kolacji" oznacza przegryzki w ciagu dnia:)

ogoglnie nie jest zle chociaz te sosy czosnokowe hmmm noi owoce na kolacje nie bardzo, najlepiej bialkowo jesc, a bulke z zczasem zastap moze waflami lub jedz tylko pol :)

Gość dzieciec w dół
a co jest nie tak w sosach czosnkowych?? Uwielbiam :) sa nieskokaloryczne bo to góra kilka łyżeczek jogurtu...:) a owoce na noc... hmmmmm.. raczej jem je w ciagu dnia, tam napisalam ze to co na koncu to "przegryzki" z calego dnia, no ale czasem mnie wezmie kolo 20 na jedzenie to wole zjesc jablko niz cos innego..:) a chleb uwielbiam...:( i staralam sie tak skomponować dietę, żeby nie odpuszczac sobie wszystkiego co w zyciu kocham..:) slodycze i to cale zarcie niezdrowe juz odpuscilam, no musze cos miec z zycia!:) heh, 1000 razy przechodziłam na diete i wiem, ze kiedy jem cos co mi nie smakuje, dieta szybko ma swoj kres, wiec mam nadzieje ze z tymi produktami, ktore tam sobie wkomponowalam dam rade, bo to tak jakbym w sumie normalnie jadła..;) tzn mam nadzieje.. nie znam sie na tym za bardzo..:)

Gość dziesięć w dół
kurcze, a może ktoś sie podzieli jakimś swoim planem, co???:) byłabym bardzo dźwięczna:) tylko prosze nie takie na 500 kcl dziennie typu jabłko+marchewka+sałata:) to byłby fajny pomysł, bo w necie niby jest milioooony diet, ale jesli chodzi o mnie to sa zupelnie niepraktyczne..

jezel na jog nat. to ok ;] nie jesz zle, pamietaj zeby jesc co ok 3 godz a z czasem bedziesz odczuwala glod tylko co 3 godz :)

I śniadanie 35% - 40% tego co jadasz dziennie jogurt z otrębami + jabłko, kawa z mlekiem II śniadanie 0%-15% tego co jadasz dziennie 2 kromki chleba pełno ziarnistego, chuda wędlina pomidor herbata obiad 35% tego co jadasz dziennie zupa jarzynowa z ziemniakami ryba + ziemniaki + surówka (marchew, kapusta) kompot deser jabłko/brzoskwinia/kisiel/jogurt kolacja 15 % tego co jadasz dziennie biały serek z koperkiem + kromka chleba pełno ziarnistego, herbata ważne jest to aby jadać dużo warzyw i owoców, szczególnie teraz kiedy panuje sezon na grypy itp smacznego

za dużo węglowodanów moim zdaniem- owoce+ jogurty smakowe typu acvtivia, chleb, makaron... Ale źle nie jest:) mnie samej brakuje już pomysłów..;/ jogurty nat. mi się już przejadły, nie wspominając o kurczaku;/

Gość svdaa
A mój plan jest taki: śniadania: 20-30g musli z suszonymi owocami i migdałami, które dzisiaj zrobiłam(ma 363 kcal w 100g, zrobiłam go 1kg10dkg:)), 1.jogurt naturalny, owoc: jabłko, gruszka lub mały banan 2.40g musli, 150 ml mleka, owoc. 2 śniadania: kanapka z żytniego pełnoziarnistego chleba z 1. pomidorem, ogórkiem, wędliną, papryką 2.tuńczykiem, cebulą, ogórkiem kiszonym 3. powidłami bez cukru i serkiem homogenizowanym naturalnym 4.plasterkiem żółtego sera, pomidorem, jajkiem+sok pomidorowy. Obiady: 1. makaron penne pełnoziarnisty z sosem pomidorowym bez śmietany i mąki, z ziołami i łyżeczką startego żółtego sera. 2. pulpety z mięsa indyka, surówka z marchwi i chrzanu z jogurtem, brukselka gotowana. 3. pierś kurczaka duszona z warzywami na patelnię, surówka z pomidora, papryki, cebuli z bazylią i octem winnym. 4.chuda wołowina gotowana, brukselka, surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym i natką pietruszki. 5.kasza gryczana z warzywami duszonymi(marchew, pietruszka, seler, groszek, por, cebula, kalarepa mrożona, szczypiorek), szklanka kefiru. 6. Udko z kurczaka gotowane, kapusta kiszona z cebulą i marchewką, mizeria z ogórka z jogurtem naturalnym 7.ryba gotowana na parze z fasolką szparagową mrożoną, surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym(olej rzepakowy, ocet winny, czosnek, pieprz, sól). Kolacje: 1. serek wiejski lekki ze szczypiorkiem, kromka pieczywa chrupkiego 2.serek homogenizowany naturalny z przyprawą fit up do twarożków, papryką, ogórkiem, rzodkiewką, pomidorem, cebulą 3.jajecznica bez tłuszczu(na łyżce mleka) z 1 jajka i 1 białka ze szczypiorkiem, kromka pieczywa chrupkiego. 4. 450 ml kefiru 0% z mrożonymi truskawkami. Jak będę głodna między posiłkami zjem 2-3 orzechy włoskie(nie więcej niż 30g na cały dzień). Wklejam to, bo może ktoś, komu brakuje pomysłów skorzysta. Ciekawe, ile z tego uda mi się zrealizować. Produkty kupione prawie wszystkie, teraz tylko pozostało realizować.

Gość svdaa
Nudzi mi się, to jeszcze wkleję mój przepis na mieszankę musli z obliczeniami. Pod względem kalorii wyjdzie podobnie, jak kupione, ale na pewno trochę zdrowsze od większości gotowych mieszanek. -płatki zbożowe z rodzynkami, mieszanka: płatki pszenne, żytnie, owsiane, gryczane, jęczmienne, rodzynki, bez substancji słodzących i innych dodatków 400g (1540 kcal) -ananas kandyzowany kostka 140g(469 kcal) -morele suszone pokrojone w drobną kostkę 140g (398 kcal) -rodzynki 100g (277 kcal) - migdały w słupkach 60g (343 kcal) -płatki kukurydziane Corn Flakes 140g(382 kcal) - chipsy bananowe 70g(259 kcal) - otręby pszenne 30g (46 kcal) - otręby owsiane 50g(168 kcal) suma: 3882 kcal waga: 1100g 3,53 kcal w 1 g 353 kcal w 100g Mam nadzieję, że czas poświęcony na zakupy, przygotowanie mieszanki i obliczenia zmotywuje mnie do zdrowszego odżywiania. I wreszcie skończy się problem, czy kupić sobie na jutro fitellę jabłkowo-cynamonową, truskawkową, tropikalną, czy jeszcze inną:)

hehe;) nieźle, podziwiam cię za tak skrupulatne liczenie kalorii. Ja kalorii nie licze, licze natomiast na swoje wyczucie granic w jedzeniu..:) brakuje mi pomysłow na jedzonko niestety wiec powyzsza lista napewno sie przyda;) Ja bardzo bym chciala dac jakies przepisy ale jem w sumie to samo..;) makaron z pomidorami, kurczaka z przeroznymi salatkami, rozne salatki (grecka, z kurczakiem, capresee itd), makaron z sosem pesto (uwieeeelbiam:) ), hmm czasem sobie pzowole na tortille z kurczakiem choc kaloryczna jest w sumie ( tzn nalesnik ma okolo 170 kcl), czasami jak mnie wezmie na ziemniaki to robie sobie kilka ziemniaczkow pieczonych w piecu bez tluszczu z jogurtem i ziolami..:) staram sie nie przesadzac, czasem nawet zjem pierogi, ale tak max. 4 :), kolbe kukurydzy bo choc jest kaloryczna to zapycha, czasem zrobie sobie zupke (te z diety kapuscianej) ale nie obzeram sie nia kilka dni tylko raz, na obiadek:) staram sie raczej nie popadac w paranoje i jesc raczej wszystko (oprocz fast foodow, masła czy smazonych kotletow) ale przede wszystkim CWICZE;) i to chyba najlepsza "dieta":)

Gość Dziesięć w dół
jakieś propozycje na obiadki jeszcze?:)

Gość gość
IiWtkLcv3zTh2KZz3552sVH9