Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedemamaaaa

wyprawka

Polecane posty

Gość bedemamaaaa

dziewczyny chialam bym abyscie napisaly czego bede potrzebowala dla dziecka ile sztuk ubranek , ile kompletow poscieli , i co jeszcze ? prosze napiszcie dodam ze nie musis to byc minimalna ilosc ;) stac mnie na pelna wyprawke chce poprostu wiedziec co bedzie mi potrzebne a co nie :)

W necie se poszukaj. Nawet płci dziecka nie podałąś a tojes istotne chociażby do sukienek.

Gość bedemamaaa
nie podalam bo nie znam ;)

Gość bedemamaaa
wiem ze mozna w necie znalesc ale wolala bym zeby mamy sie wypowiedzialy czego uzywalyscie czego nie , :)

Ale też jest ważne w jakim miesiacu sie urodzi. Bo przeciez w grudniu zalozyc kurteczke a w lipcu same body wiec wiecej szczegolow.

Gość bedemama
urodzi sie na wiosne :) w marcu , dadam moze ze mieszkam w UK wiec w marcu mamy ladna wiosne :)

Ogólnie nie ma jednej konkretnej listy wyprawkowej. Wg mnie. Ciuchy: nie podam ci konretnej ilości, ale na początek odpuiść sobie sukienki itd. Więcej rozmiaru 62 niż 56. Zrezygnuj z kaftaników na rzecz body Higiena: Pieluchy tetrowe Wanienka Sudocrem/Linomag/Alantan (do wyboru) Coś do mycia (bez nadmiaru kosmetyków) Szczoteczka do włosów Nożyczki do paznokci Waciki do uszu Gencjana lub spirytus do pępka Gaziki jałowe Podkład do łóżeczka, żeby nie przesikało dziecko na materac Pokój Przewijak (jak nie masz kasy, to możesz się obejść) Łóżeczko Materac Przynajmniej 2 prześcieradła frotte z gumką Śpiworek Kocyk To sobie odpuść na początek i dla oszczędności Podgrzewacz Wypełnienie pościeli Poszewki Rożek Baldachimy Elektroniczną nianię Laktator Duża ilość butelek

Wózek Fotelik/Nosidełko (być moze będzie w komplecie z wózkiem) Body bez rękawka 4 tak pod spód jak bedzie zimniej Body z krótkim rękawkiem 10 bo skoro ciepła wiosna Body z długim rękawkiem 5 Bluzeczki z krótkim ok. 10 Bluzeczki z długim ok. 8 Bluzeczki bez rekawka ok. 5 Sukienki ok. 6 Spódniczki na początek z 2 ci starcza Krótkie spodenki 2 Długie spodenki 3 Czapeczki 2 Chustka na szyje Jakaś chusta na glowkę Kalepusik jakiś Łożeczko Karuzela Piluchy Pampesy Butelki 3 starcza Smoczki z 3-4 Skarpetki ok. 10 par Rajstpki ok. 4 par Pościel ROżek Wanienka Kosmetyki Zabawki dla noworodkow Mleko Herbatka Kocyk jakies 2

Może i się nie znam bo mam 14 lat, ale za to mam 10 miesięczna siostre i te rzeczy co napisałąś na nie to miałą od pocz.ątku i ułatwiły życie czyli: Podgrzewacz Butelki Elektroniczka Niania Laktator A baldachim dla ozdoby, również nie wyobrażam sobie żeby nie była ubiera w sukienki :P

Gość bedemamam
okokokokokok dzieki :) tak jak mowlam o koszty nic hodzi wiec chiala bym miec wszystko co moze sie przydac zeby pozniej nie biegac z niemowlakiem po sklepach ;)

Podgrzewacz nie przydał mi się wcale. Mimo, że praktycznie od samego początku karmiłam butelką. Używałam termosu w którym była woda o odpowiedniej temperaturze. Denerwowało mnie, ze musiał być podłączony albo długo grzać od momentu włączenia. Szybszy był termos. Butle na początek w dużej ilości zbędne, chyba że zamierzasz karmić sztucznie. Baldachim hmmmm kwestia gustu, mi się nie podobają te do łóeczek, poza tym dla mnie to zbedne siedlisko kurzu. Wszelkiego rodzaju rożki, beciki, to na krótko.

Poza tym i tak zobaczysz, co będzie potrzebne twojemu dziecku. Ja miałam bardzo dużo rzeczy, które okazały się zbędne. I wiele było uzyte raz, dwa a potem poszły do pudła ze zbędnymi sprzętami.

Oooooo jeszcze jedna mega przydatna wg mnie rzecz, chusta. Cudna sprawa, szczególnie jak nie masz z kim dziecka zostawić i większośc musisz załatwiać z nim. Odradzam tzw kieszonkę, polecam wiązaną. Oczywiście jako dodatek do wózka, bo bez niego się nie obejdzie.

Gość bedemamaaa
wozek mam juz wybrany :) 3 w 1 duzo jezdze autem wiec bez fotelika ani rusz ;) od czego zacac kompletowac wyprawke ???

Jeśli dużo jeździsz, to wybierz naprawdę dobry fotelik. Jeśli twój wózek go nie ma, to weź wersję bez fotelika a zainwestuj w porządny fotelik. Zaczynaj od ciuchów, pieluch, akcesoriów typu koce itd. Rzeczy na które jest gwarancja kupuj w ostatnim momencie, żeby okres gwarancyjny nie przypadał na czas stania w pudle. Bo szkoda.

Nie wiem nie znam tej firmy, bo jej chyba u nas nie ma, ale powiem ci, że foteliki pooglądałabym na stronie www.foteliki.info i tam jak wypadają w crasch testach i innych

Gość mama klaudii
wozek fajny choc ja sie bardziej skłaniam do 3 kołowcow ale to rzecz gustu co do wyprawki ja tez nie polecam rozkow i baldachimow paskudne to jest i w ogole nie przydatne ( u nas sie tescowka uparła i wysłała nam i lezy pod łóżeczkiem ) natomiast z podgrzewacza korzystamy tak samo jak ze sterylizatora nam sie jeszcze przydal kosz na pieluchy wszystko praktycznie mamy z tommy tippie i bardzo sobie chwale

kosz na pieluchy też u n mnie się nie sprawdził. Szczególnie jak syn był starszy. Poszedł w odstawkę, bo jak był mniejszy i używał tych pierwszych wkładów to było ok, ale potem, tragedia jak miałam to to opróżniać. Zdecydowanie lepiej sprawdza się do teraz zwykły kosz z pokrywą, worek na śmieci.

Gość bedemamaaa
dziewczyny a powiedzcie czy jesli ja mam zmywarke i butelki bede myla za kazdym razem w zmywarce w 90stopniach to czy musze je dodatkowo wyparzac ???