Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witaminki witaminki

witaminy karmienie piersia

Polecane posty

Gość witaminki witaminki

nie zapytalam lekarza i nie wiem jak to jest z witamina D3 mala dostaje jedna kropelke vigantolu, karmie piersia i biore witaminy dla kobiet w ciazy i karmiacych i jest w nich duza dawka wit D3 czy moze dojsc do przedawkowania? strasznie wypadaja mi wlosy i zastanawiam sie co mozna bezpiecznie stosowac karmiac

Gość chlebkowa mama
ja tez sie boje ze przedawkowujemy, dziecko dostaje krople czasami wpadna 2 ja biore feminatal n i je kaszki na modyfikowanym ktore tez ja ma, uswiadomilam to sibie wczoraj dlatego teraz robie przestoj tygodniowy, zeby dziecko wydalilo nadmiar, podejrzewam ze tez z przedawkowania cierpi na zapracia;-(

Gość chlebkowa mama
moze ktos jeszcze sie wypowie?

nie wiem jak to jest z wit d ale na pewno musisz podawac wit k ja malemu podawalam i to i to ale karmilam do butla

Gość chlebkowa mama
witak podawalam do 3 mc-a takie mialam zalecenia

Gość rena23
też się nad tym zastanawiam, karmie swojego synka butelką i piersią. W modyfikowanym jest przecież wit D, pediatra zaleciła jedną kropelkę wit dziennie dodatkowo, bo karmie tez piersią, ale ja się boje ponieważ jeszcze biorę falvit i przecież on tez zawiera wit d i ona na pewno przenika do mleka. Nie mam zaufania do tego lekarza, bo słyszałam dużo złych opinii jeśli chodzi o przepisywanie leków i diagnozy. U mnie w rodzinie jest chłopiec któremu przedawkowano wit d i ma uszkodzone nerki

Gość chlebkowa mama
rena ja mam nadzieje ze u nas zadnych powiklan nie bedzie bo taka dawka jest juz 5 mc-y;-( dlatego ja robie przestój, w innych krajach dzieci w ogole witaminy d nie dostaja

Gość chlebkowa mama
Zwykle do przedawkowania witaminy D podawanej doustnie dochodzi rzadko, ponieważ wymaga podawania przewlekle dużych dawek tej witaminy - ok. 50 tys. j.m. na dobę lub więcej. W niektórych chorobach np. sarkoidozie, gruźlicy czy idiopatycznej hyperkalcemii o wiele mniejsze dawki niewiele przekraczające dawki terapeutyczne (np. powyżej 1000 j.m. na dobę) mogą już spowodować objawy zatruIA. MAM NADZIEJE ZE NIE PRZEDAWKOWALAM!!!