Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia20099

Moje życie....

Polecane posty

Gość 35lat...
Jest takie powiedzenie : w nieszczesciu wybiera sie droge niebezpieczna i ryzykowna. Nie masz wyjscia, musisz wyjsc do ludzi, czy wiazac sie z innym facetem czy szukajac innej mamy, zeby razem jakos sobie pomagac tak czy siak musisz sie ruszc z domu. Masz jakies pieniadze?

Gość nie no podwędz mu kase...
co z ciebie za zona ze nie ustawilas sobie kolesia;/ u mnie w domu chlop robi..rownie rok po slubie...mamy dziecko i ja kasa rzadze;/..on robi zagranica..wali mnie co tam robi ale wypłata ma wpływac na konto

DO nie wierze w te bzdury : Tak .... Jakby odpoczatku taki był to bym z nim nie robila dziecka ani nie brała slubu ... tylko ze nie weidziałam ze on sie tak radykalnie zmieni :( Poza tym nie widze powodu dla jakiego bym miała tutaj kłamac :(

Tak wezme mu pieniadze a jutro mi nogi połammie :( a co z dzieckiem ? myslisz ze juz o tym nie myslałam ?

Gość 35lat...
a nie masz zadnej znajomej sasiadki kogos, kto Ci pomoze? Hmm...tam druga mama byla by najlepsza... moglabys dac ogloszenie, ze szukasz mamy, ale na spacerze jakas poznac :) Mogly byscie dawac sobie psychiczne wsparcie. Poszalbys do pracy i bys jej placila za zajmowanie sie malym. Poza tym w tym osrodku sie zapytaj, niech Ci pomoga napisac pozew o alimenty, tylko wtedy trzeba chyba byc w separacji.

Tak wiem koszty sprawy minimum 600zł :( juz tez do sprawdzałam :( Wiesz to tak głupio przeciez nie bede zaczepiac kobiet na ulicy :( Kiedys probowałam na palcu zabaw ale nie udalo sie juz a teraz jest tak zimno ze place juz puste :( Jestem na tej stronce jest tutaj adres do nich w poznaniu chcialabym tam podjechac i powiedz mi czy np za rozmowe z psychoogiem sie tam płaci ?

Gość 35lat...
istnieje cos takiego jak niebieska karta - policja to zaklada jak jest przemoc w rodzinie. Wiesz, ja widze, ze naprawde masz trudno. Staraj sie nie zobojetniec na wszytsko i nei zalamac sie.

A o co ci chodziło z tym stażem ? Czy przysłguje mi mieszkanie socjalne ? ( jak juz bede w separcji jako samotna matka :)

Gość 35lat...
nie powinno sie placic

tak kiedys wzywałam policje i proponowali mi to :( nie wiem czemu odmówiłam :( . Pozaty jak on sie dowie ze cos knuje za jego plecami to mnie odrazu wyrzuci :(

Gość 35lat...
istnieja domy samotnej matki. Sluchaj a moze masz jakas starsza pania w okolicy, kogos, kto by Cie przygarnal za opieke. Moze cudem jakims by sie udalo zostawiac malucha z ta osoba a ty bys szukala pracy? :) Musialabys miec tylko komorke i mozliwosc oddzwonienia.No i musialabys znalezc kogos takiego.

To jest oznan to jest duze miasto a starszych osob jest pełno ale takie osoby co potrzebuja mojej opieki to jak dadza sobie rade w opiece nad małym ?

Gość 35lat...
tu mas zkontakt do Tow.PRzyjaciol Dzieci jeszcze http://www.poznan.pl/mim/public/main/object.html?id_cz=13784&id_klasy=1315&id_obiektu=28251&lang=pl&lhs=chapters&rhs=search co do osob starszych - moze ktos ma dosc samotnosci i moze na zasadach placenia za mieszkanie jakiejs drobnej oplaty udaloby Ci sie z kims mieszkac. Musisz kombinowac, nie wolno Ci sie zalamac.

Gość 35lat...
wiem, ze to chodzenie po tych stowarzyszeniach moze byc upokarzajace, ale gorzej jest siedziec i nic nie robic. Poza tym ci policjanci byli madrzy, ze chcieli Ci zalozyc nieb.karte:) A maly zdrowy?Jak sie chowa?:)

Gość 35lat...
niech Ci moze pomoga zapewnic opieke malemu, zebys mogla pojsc do pracy.

Mały zdrowy juz spi :) zaraz pojde powiescic pranie no i czekam za nim musze mu zrobic łozko i kolacje i właczyc tv telegazete i takie tam jego wymysły :( Martwie sie o małego bo sie do niego ostatnio przywiązał i nawet jak wychodzi do pracy to mały tak płacze ze go nie moge uspokoic :( a jeszcze miesiac temu mial na niego zlew :o chyba zaczyna juz coraz wiecj rozumiec :(

Gość 35lat...
nie wiem czy przysluguje Ci mieszkanie socjalne, ale przyszlo mi do glowy, zebys wszedzie, gdzie bedziesz w tych instytucjac prosila (to niestety bedzie zebranie) o pomoc w zalatwieniu zlobka. Pojdz nawet do dyrektora urzedu i sie poplacz (nie boj sie plakac), zeby Cie poparli z tym zlobkiem. Poza tym oprocz stazu absolwenckiego (bo domyslam sie, ze niedawno skonczylas szkole, tak?) przysluguje Ci zdaje sie opieka nad dzieckiem, chyba 4godz.,jako mamie szukajacej pracy. Zaraz poszukam informacji.

na studia nie poszłam bo wtedy jeszcze tesiowa pracowała i nie miałam z kim zostawic malego chciałam isc zaocznie na weekendy ale potem juz mialam takie problemy ze całkiem zapomniałam o nauce :(

Gość 35lat...
jakbys miala te alimenty, te 287zl to bys juz albo zlobek to bys juz miala jakis start. Tylko, ze nadal raczej nie moglabys zmienic mieszkania :o Mieszkanie u kogos by wynioslo pewnie i tak najmniej 600zl.

najlepiej by mi odpowiadało mieszkanie spcjalne tam sa małe opłaty wtedy almienty, rodzinne, jakas parca i by nie było problemu :) Tylko moja tesiowa pomimo tego ze byla samotna z dwojka dzieci czekała az 6 lat A kolezanka moja czekała 1.5 roku a ma tylko jedno dziecko i meza wiec nie wiem ten nasz kraj jest jakis chory :(