Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmm..........

ile kosztuje prawko??

Polecane posty

Gość hmmmmm..........

chodzi mi o całkowity koszt. od a do z. ile was to kosztowalo? i jak długo to wszystko trwa?? powiedzcie prosze

Gość kajajakajaka
zależy gdzie. kurs przeważnie trwa 30 h i kosztuje około tysiąca złotych, egzamin teoretyczny 25 zł, praktyczny 114 zł. teraz rzadko gdzie można "kupić" prawko, choć zdarza się. słyszałam, że około 2-2.5 tyg kosztuje na lewo.

Ja wtrafilam na promocje- kurs 850 zl + 130 egzamin(chyba?), wiec zmiescilam sie w 1000zl. (baaardzo malo). Srednio prawko wynosi gdzie 1200 + egzaminy(zalezy za ktorym razem zdasz)+ ewentualnie wykupywanie dodatkowych godzin- 30 lub wiec zl. kosztuje jedna godzina. Ja prawko robilam od listopada, 13 grudnia mialam egzamin, w styczniu odebralam prawko. Ale niektorzy robia 2 lata jak nie moga zdac egzamu, niektorzy zniechecaja sie i nie hcca wiecej robic. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytania.

Kupić prawko? Ekstra... Jak dla mnie nie jest wazny sam fakt posiadania prawa jazdy, ale to co nauczysz sie na kursie. Mozna oczywiscie kupic prawko i wyjechac na ulice i nie wiedziec jak poruszac sie itd. Warto porzadnie nauczyc sie jezdzic, po to jest kurs.

Gość kursantkaa
ja zapłaciłam z kurs 1300 zł ale jeszczem usze godz wykupic ;/ a mam juz 31.