Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamproblemzkompem

mam problem z kompem-monitor

Polecane posty

Gość mamproblemzkompem

przeinastalowalam system i mam problem z monitorem. strasznie mi mruga jest zle ustawiony a nie moge tego zmienic bo w panelu sterowania monitor jest jako domyslny i nie moge zmienic ustawien tak jak moglam to robic wczesniej. jak to zmienic?

Gość mamproblemzkompem
prosze o pomoc

Gość mamproblemzkompem

Gość jeśli to monitror CRT
to można próbować zmienić typ w ustawieniach np z domyślnego na SVGA 75HZ lub podobny. Ew jak ktoś poradził sterowniki z internetu :)

Gość mamproblemzkompem
tak to monitor crt. poszukam sterownikow choc nie wiem czy dam sobie rade bo nie wiem jaki to dokladnie jest typ monitora

Gość mamproblemzkompem
monitor to samtron 55E. i w tej zakladce monitor pokazuje sie ze sterowniki nie sa zgodne z plug and play. niestety nie moge na necie poszukac sterownikow do tego monitora. on jest dosc stary moze dlatego

Gość dawaj tam standardowy
SVGA 75Hz i obczaj czy Ci działa :D zawsze możesz wrócić do ustawień aktualnych :)

Gość mamproblemzkompem
ale ta SVGA to jest sterownik? bo ja nie moge jak na razie zmienic zadnych ustaiwn bo jest tylko ustawienia domysle i zadnego wyboru juz nie mam niestety

Gość mamproblemzkompem
gdzie szukac takich sterownikow?????

Gość mamproblemzkompem
gdzie szukac takich sterownikow?????

Gość normalnie
w ustawieniach ekranu -> zaawansowane można zmienić typ monitora wystarczy dać pokaż wszystkie i ustawić :) i po problemie. albo menager urządzeń i tam zainstaluj nowy sterownik (aktualizuj sterownik) na monitorze i wybrać standardowe SVGA 1024x1280@75hz

Gość mamproblemzkompem
przeciez pisze ze wchodze w te opcje zaawansowane i jest odswiezanie monitora ustawione domyslnie i nie moge wybrac np 75 hz jak to robilam wczesniej przed zmiana systemu. bo po prostu takiej opcji nie ma i pisze ze sterowniki niezgodne z plug and play. i na dodatek net mi strasznie muli a nigdy tak sie nie zdarzalo zeby 3 dni net zle chodzil. nie wiem czy ma to zwiazek z ta zmiana systemu

Gość mamproblemzkompem
tylko w tym menedzer urzadzen nie moge poszukac monitora :-( gdzie mam zmienic te sterowniki

Gość mamproblemzkompem
kurcze nie wiem co mam robic. nie dosc ze ekran mi strasznie mruga to jeszcze net nawala

Gość mamproblemzkompem
kurcze nie wiem co mam robic. nie dosc ze ekran mi strasznie mruga to jeszcze net nawala

nazwe producenta i model masz napewno napisane na monitorze wchodzisz w google czy inąwyszkiwarkę i wpisujesz model drivers download i ściągasz :P wchodzisz w ustawienie monitora dajesz właściwości -> sterowniki - aktualizuj sterowniki -> sciagnietei rozpakowane gdzies to z wybranej lokalizacji i podajesz ten katalog i

Wygląda to raczej na brak sterowników do karty graficznej. Kliknij prawym na Mój komputer-> właściwości-> sprzęt-> menadżer urządzeń i zobacz co masz przy karcie graficznej. Powinna być nazwa karty. Jak masz znak zapytania, albo jakaś domyślna (czy coś takiego, już nie pamiętam) to zainstaluj jej właściwy sterownik. Zobacz od razu czy innych znaków zapytania albo wykrzykników nie masz tam

Gość mamproblemzkompem
jak wchodze panel sterowania---ekran--ustawienia---zaawansowane---- klikam na zakladke karta to pisze ze informacja o karcie niedostepna jak wchodze w zakladke sterowniki to pisze ze sa niezgodne z plug and play. nie wiem jakie sterowniki zainstalowac bo nie wiem jaka mam karte

Gość mamproblemzkompem

Gość mamproblemzkompem
w menedzer urzadzen znalazlam liste sterownikow niezgodnych z plug and play i przy jednym sptd jest zolty wykrzyknik

Gość mamproblemzkompem
usunelam to sptd. nie wiem czy to byl dobry pomysl. ale wydaje mi sie ze net zaczal szybciej chodzic . ekran nadal drga i nie mozna go przestawic. moze usunac wszystkie niezgodne sterowniki? mozna tak zrobic?

Gość mamproblemzkompem
niech mi ktos powie czy nic sie nie stanie jak usune te wszystkie niezgodne sterowniki????? tez z wykrzykniiem usunelam i internet na nowo mi smiga