Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FIKUSKA

piekące wargi sromowe zaczerwienione

Polecane posty

Gość FIKUSKA

Około tygodnia temu skończył mi się okres. Wydawało mi się, że na wargach sromowych pojawiły się jakieś odparzenia od podpasek, co się może zdarzyć (i czasem i mi się zdarza), ale wtedy wystarczy jakiś krem Nivea czy coś, pochodzę bez żadneych wkładek i jest dobrze. Ale tym razem nie poskutkowało. Czasem miałam wrażenie, że mnie coś tam swędzi a potem pojawiło się pieczenie- gównie prz końcu warg srmowoych, koło ujścia śluzu i miesiączki. Tzn. to pieczenie było małe, psoradyczne. Potem pojawiło się też pomiędzy mniejszymi wargami sromowymi. Dwa dni temu ajkoś pochwa była zaczerwioeniona, ale po każdym załatwieniu się myję ją wodą i smaruję kremem (Bambino, Nivea) w te miejsca. Wtedy trochę piecze, i przestaje.

Gość tan
idz do lekarza, to moze byc jakas infekcja

Gość jagoda.......
mysle ze powinnas sie zglosic do ginekologa byc moze to jakas infekcja

Gość FIKUSKA
przyznam się, że nie byłam jeszcze u ginekologa- mam 16 lat. Nie wiecie czy mogę iść sama? A znacie jakieś "domowe" sposoby na tymczasowe złagodzenie obajwów?

Gość jagoda.......
mysle ze powinnas pojsc z mama wiesz zawsze to jakies wsparcie . domowe sposoby hmmm trudno powiedziec zeby nie zaszkodzic najlepiej zapisz sie jak najszybciej

Gość FIKUSKA
a myślicie, że mogłam się tego czegoś nabawić przez basen? Bo to się zaczęło, gdy poszłam po raz pierwszy na basen publiczny...

Gość sprobuj mieszanke apteczna
VAGOSAN - 100g w saszetce za grosze - stosuje sie tym plunaki, byle nie za czesto...tylko kiedy pojawiają Ci się takie dolegliwosci...jesli to nei pomoze, to zglos sie koneicznie do lekarza !!!! albo tantum rose - tez do irygacji, ale musisz miec taki specjalny przyrzad do irygacji :) - do kupienia w aptece

Gość jagoda.......
Pewnie tak ...

Gość
Brałaś jakieś antybiotyki wcześniej?

Gość Malgosia_85
Jak najszybciej udaj się do lekarza. Może to być wina basenu publicznego. Moja koleżanka złapała na takim grzybicę pochwy. Miała straszne zaczerwienienie i swędzenie ale nic jej nie pękało. Dostała leki od gina i po jakimś czasie przeszło. Lepiej nie leczyć się na własną rękę, bo jak nie pomoże to objawy się nasilą i leczenie będzie dłuższe. I nie bój się pierwszej wizyty. Nie taki ginekolog straszny :) Powodzenia

Gość FIKUSKA
generalnie nic nigdy nie brałam, nawet żadnych Latcacydów nie używała. Zadnych antybiotyków również ani środków anty. Tylko co, do czasu wizyty, co mam robić? Bo w zasadzie musze po każdym wysikaniu się przemyć wodą i posmarować kremem... to dośc uciążliwe będzie, szczególnie w szkole...

Gość tan
mogłaś złapać coś na basenie. towarzyszą temu jakieś upławy albo zmieniony śluz? wiesz możesz zapytać w aptece może dostaniesz wtedy jakąś łagodzącą maść. podobno ulgę przynoszą okłady z jogurtu naturalnego albo przemywanie szałwią

Gość FIKUSKA
nie, nic nie jest zmienione. Nie ma nawet złego zapachu czy coś. Wszystko jest ok. Tylko to zaczerwienienie i pieczenie...

Gość FIKUSKA
umyłam się Lactacydem i nie piecze. Ciekawe...

Gość ja tez mam to samo
Witam, mam to samo, niedawno skonczyl mi sie okres i teraz piecze i swedzi u wejscie do pochwy. wczesniej tak tez mialam i pomoglo mycie z plynem do higieny intymnej-skora podrazniona. teraz jakos nie ustepuje;/

Gość gość
Mam bardzo zaczerwienione, piekące i swędzące wargi sromowe wewnątrz. Zapisałam się do ginekologa, ale dopiero za dwa dni, teraz ulgę odczuwam tylko jak się podmywam żelem lacibios femina, bo szybko łagodzi te wszystkie dolegliwości. Mam nadzieję, że to nie grzybica, bo ostatnio musiałam brać antybiotyk.

Gość Migea
To może byc wyjałowiona, po antybiotykoterapii, flora bakteryjna. Skoro pomaga Ci ten żel to go stosuj nadal, ja bym jeszcze właczyła probiotyk Lactovaginal, by działał od srodka. Wzbogaci on flore, wzmocni ja i byc może zablokuje rozwój infekcji.

Gość gość
Czy bzykasz się w gumkach?

Gość Cleo1976
W przypadku zaczerwienienia i pieczenia zawsze trzeba podejrzewać infekcję.Należy profilaktycznie zastosować globulki dopochwowe i preparaty do higieny intymnej o działaniu łagodzącym z kwasem mlekowym.Miejscowo ulgę przyniesie maść Clotrimazolum.Gdyby jednak nie było poprawy w ciągu 3-4 dni, trzeba się wybrać do ginekologa.