Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

symforiano

Ogrzewanie gazowe czy na węgiel?

Polecane posty

Prosze o wypowiedzi osób które mieszkaja w domu jednorodzinnym docieplonym dobrze ok.100-120m/kw ile płacą za ogrzewanie Ci co węglem paląa ile ci co gazem.Proszę podać grubosć docieplenia,z czego bydowany dom jaki piec itp. Jestem ciekawy bo to moja pierwsza zima w nowym domu i chciałbym wiedzieć ile mniej więcej będe płacił

Gość ja mieszkam
w domy o podobnej pow. z tym, że to segment ale za to nieocieplony.W zeszłym roku podłączyłam gazowy piec Junkersa. Podłączony jest do starego typu grzejników żeliwnych, dom jest przedwojenny. Za miesiąc ogrzewania płacę ok. 500 zł

nie no 900pln za 2 miesiące zaplacilem w najwieksze mrozy gdy suszylem tynki jak jeszcze był dom nieocieplony gazem,piec kondensat junkersa i dogrzewalem kominkiem bez rozprowadzenia.Licze na jakies 300pln miesiecznie max w najwieksze mrozy.Dom juz mam docieplony 15cm styropianu i 25 wełny na dachu. Ale chciałbym wiedzieć jak to realnie wygląda

Gość KatarzynaKraj
Nie wybierajcie ogrzewania gazowego, bo będziecie za nie dużo płacić. Jeśli macie do wyboru gaz i węgiel, to wybierzcie węgiel, bo jest to jeden z najbardziej ekonomicznych opałów. Znam osoby, które twierdzą, że ogrzewanie gazowe jest wygodniejsze od ogrzewania węglem, ale nie mogę się z tym zgodzić. Przez 1,5 roku mieszkałam w mieszkaniu, które było ogrzewane gazem i nie było to wcale wygodne, bo ogrzewana była także woda, która za każdym razem po odkręceniu kranu leciała zimna przed długi czas. Płaciłam też ogromne rachunki za gaz, bo za mieszkanie 80m2 wychodziło mi ok 5tyś złotych. Teraz mam dom o powierzchni 150m2 i ogrzewam go weglem i płacę może 2tyś złotych rocznie za ogrzewanie i pogrzanie wody. Grunt to znaleźć dobrego dostawce węgla. Ja wybrałam tego http://www.wegielsztygar.pl/ , bo ma najtańszy węgiel wysokokaloryczny, który jest bardzo ekonomiczny, daje dużo ciepła i dłużej trzyma ciepło. Kupuje go przez internet, co jest dla mnie dużo wygodniejsze niż gdybym miała go kupować u lokalnego dostawcy, do którego musiałabym pojechać.