Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megaalite note book

Po czym mozna poznac ze ktos jest inteligentny ???

Polecane posty

Gość megaalite note book

??????

Gość migotka18
nie sra przy lasce

Gość tyrtyy
zazwyczaj jest wyobcowany ze społeczeństwa, bo grupa przeciętniaków się nabija z jego inności.

Gość mega lite book note
czy jezeli ktos się szanuje uzywa słow przepraszam prosze i jest sympatyczny i miły to mozna powiedziec ze jest taosoba inteligentna ??

Gość 454624562
po twoich pytaniach wnioskuje że ty napewno nie jesteś inteligentna

Gość megalite note book
ale nie umiecie poprostu mi odpowiedziec ??

Gość Halinka Niemłynkowa
po tym to jest kulturalny. A inteligenty.. jakich słów używa w argumentacji, opisie itp, jak myśli, co mówi na dany temat itp..

Gość megaalite note book
dzięki :P

po tym czy zna całą encyklopedie na pamieć ale od Z do a :classic_cool: ;) Musisz sama to rozpoznać, cieżko pwoiedziec kiedy człowiek jest inteligentny.

Gość iudfi
halinka niemłynkowa Oj nie koniecznie można to zauważyć po tym co napisałaś, jest wiele rodzajów inteligencji, i osoba która ma np. problemy z wysłowieniem się nie musi być nie inteligentna. Mam taką koleżankę, która w sprawach dyskusyjnych jest bardzo słaba, za to potrafi obliczać w pamięci duże liczby, przedmioty ścisłe są dla niej bułką z masłem, ma również ogromny zmysł orientacyjny i szybciej niż ktokolwiek inny radzi sobie z mapą. Czy powiesz, że jest nieinteligentna?

Gość Linka .....
Wbrew pozorom, to świetne pytanie ... Ogólnie widać to już gołym okiem ... nawet zanim otworzy osoba usta ... ale to trzeba być wtajemniczonym ... ;) Troszkę z powyższym się zgadzam ... że troszkę nie pasuje do szarej masy .. Trudniej mu się odnaleźć ... Pamiętam, że gdy miałam 15 lat ... Bardzo mnie męczyło to pytanie ... Dlaczego inaczej widzę, rozumuje i dlaczego inni myślą, że wiedzą wszystko, gdy wg mnie niewiele wiedzą ... A może ze mną jest coś nie tak? Aż odkryłam książkę Andre Gide tylko nie pamiętam w której, czy Lochy Watykanu? I tam jest piękne porównanie do ślepoty ... Głupi nie wie, że jest głupi, jak słabo widzący nie wie, ile nie widzi ... Głupiemu wydaje się, że wie wszystko - dlatego też się nie uczy, bo po co? Natomiast inteligentny ciągle odkrywa jak mało wie i dlatego się uczy... do końca życia ...

Gość na pewno nie po tym
ze pyta o foty i pokazuje je na kafe

Gość nie zadaje głupich pytań

Gość Linka .....
Ogólnie nie ufam osobom, które piszą o sobie inteligentna/y...

Gość nie zadaje głupich pytań
i chcialam dodac ze osoby inteligentne sa kulturalne, a jak nie sa kulturalne to znaczy ze nie sa inteligentne (moga miec co najwyzej duza wiedze, co nie swiadczy o tym ze umieja ja wykorzystac)

Gość Halinka Niemłynkowa
po oczach..to prawda. Jak cos czyta gdy ktos cos mówi słucha wnikliwie, widac w zrenicach, że rozumie. Po postawie. Inteligetna osoba zdradza to ciałem. Ale nie da sie tego opisac.

Gość Linka .....
littlesensitive - owszem, po oczach także ... ale także, po mimice twarzy... gestykulacji, poruszaniu się ... itd.

Gość Linka .....
Brzydki Niski Beznadziejny - na jakiej podstawie twierdzisz, że nie? Oprócz podziałów na rodzaje inteligencji, dzieli się ją także na wrodzoną i nabytą ... Nauka do końca życia, z pewnością zostawi choćby ślad ...

Gość Halinka Niemłynkowa
uidif. inteligencja polega na tym, że ma się włąsne zdanie. Oparte o wiedzę zdobytą i doświadczenie. Hmmm wykonywanie zadan matematycznych i orientacja..dobra.. to oznaka, raczej tego, ze jest w tym uzdolniona. Ale aby nazwac ja inteligetna musiaaby robic zadania z maty własna drogą..uzywac wzorów..itp..a nie tylko wykonywac to jak ja nauczyli - schematycznie.

Gość Linka .....
brzydki - pomijam fakt, że głupi nie ma potrzeby uczenia się ..

"Oprócz podziałów na rodzaje inteligencji" ta szczególnie modna ostatnio inteligencja seksualna :O 🖐️ "na jakiej podstawie twierdzisz, że nie? " na takiej że wiedza nie jest inteligencją :P "Nauka do końca życia, z pewnością zostawi choćby ślad" bezę wiedzy inteligencja to wykorzystanie tej bazę do rozwiązywania kreatywnych problemów albo stosowanie jej w nowych sytuacjach to taka różnica jak między artystą a rzemieślnikiem :P obaj zrobią dobre stoły ale tylko ten pierwszy będzie interesował ludzi za lat 50 :P

Gość Linka .....
Nie przesadzaj... Skoro ktoś jest żądny wiedzy, to nie po to aby ją magazynować, co jest zresztą niemożliwe ... ze względu na ograniczoną pojemność pamięci ...

Gość linka mylisz sie
pamiec JEST nieograniczona :)

Gość linka mylisz sie
pamiec ludzka oczywiscie, bo jesli mowisz o pamieci komputera to sie zgodzę :P

Z precyzją, z którą może równać się jedynie szwajcarski zegarek Adama Michnika układam w piwnicy słoiki z zamarynowanymi wymiotami szczecińskich meneli. Zimą będę w ten sposób uzupełniał niedobory witamin, co pozwoli uniknąć mi wypadania pępka i świądu odbytu :classic_cool:

Gość Linka .....
"inteligencja to wykorzystanie tej bazę do rozwiązywania kreatywnych problemów albo stosowanie jej w nowych sytuacjach" sam tutaj sobie zaprzeczasz... bo jak tutaj sam piszesz "baza wiedzy" jest podstawą inteligencji ...