Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

diamencik900

formatowanie kompa

Polecane posty

Mam pytanie jak formatuje się dysk? Chce zainstalować linuxa, a mam XP Windowsa, czy wystarczy odpalić dysk instalacyjny? Zależy mi na oczyszczeniu dysku z różnych rzeczy które go zaśmiecają...

Gość tańczący z wiedźmami
wiesz formatować nie musisz , ale jak koniecznie chcesz ,to jest to na płytce instalacyjnej linuxa :) , tj program do kasowania formatowania partycji.

ok, rozumiem, a która dystrybucja jest lepsza Mandriva czy ubuntu? Jestem laikiem i szczerze powiedzaiwszy, moje korzystanie z kompa to muzyka filmy internet i tyle...

ubuntu nie widziałem ale wiele osób chwali , używałem Mandrivy i był to system bezproblemowy , nawet codecki do filmów były od razu :)

Niestety / stety , większość nowych dystrybucji ma kde 4.x to ono tak zamula , nie ma szybszych wolniejszych za to są bardziej kompletne i mniej. Np Mandriva ma Kadu (takie gadu gadu) do pobrania od ręki.

Jak nie wiesz do końca na czym polega formatowanie, to może odpuść sobie linuxa? Nie, nie jestem jedną z tych, które uważają, że linux to tylko dla "nadludzi", ale odnoszę wrażenie, że do używania tego systemu blade pojęcie o informatyce jest niezbędne...