Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosia L.

swinska grypa- wejdzcie

Polecane posty

Gość Małgosia L.

Obecnie przebywam w Holandi, zajmuje sie dziecmi. Starszy przeszedl grype, teraz mlodszy ma. Ich matka jest rowniez chora. Z Polski mam tylko rutinace, paracetamol i polopiryne S, kilka okolo 4 tabletek strepsilsu dolointensiv. Musze byc w formie, nie moge sie rozchorowac, co moge zrobic? Dodam, ze kontaktu z dziecmi nie unikne ;/

Skoro już z nimi jesteś to się zaraziłaś . Okres wylęgania grypy to dwa tygodnie. Już po ptakach 🖐️ Jak tylko zaczniesz się źle czuć to weź leki i powiedz gospodarzom.

Gość Małgosia L.
czy te leki, ktore posiadam cos pomoga? czy ja na 100% tez sie zaraze?

Nie na 100% . Wszystko zależy od stanu Twojego organizmu. paracetamol -p/gorączkowy i p/zapalny, polopiryna S- napotna i p/zapalna strepsils dolointensiv-ból gardła,zapalenie gardła,zapalenie jamy ustnej,zapalenie zatok Na pewno lepsze niż nic ;)

Gość Małgosia L.
Ja latwo zapadam na przeziebienia itp ;/ A powiedz gdy zauwaze skok temp i wezme paracetamol, gorace herbatki, moge to przegnac na wstepie? tylko jak to wirus to i tak musi wyjsc;/

Gość Małgosia L.
czy solpadeine cos pomoze?

no,ale ty masz to wszystko na wypadek jak juz bedziesz chora...teraz to co najwyzej pij herbate z cytryna i miodem,mozesz tez pojsc do drogerii i poszukac czegos z fraza immuno,zeby polepszyc stan ukladu imunologicznego,stosuj naprzemienne prysznice i chyba tyle..

Gość Małgosia L.
ja jestem za granica, wiec tutaj raczej mnie nie stac na leki. Dzis zadzwonie do mamy zeby mi priorytetem wyslala leki. Ale jakie radzicie? Codziennie biore lecytyne od dluzszego czasu, moze troche to pomoze. Temperature mam na razie 37,4.

no,ale chyba masz ubezpoieczenie??czesc lekow jest przez nie pokrywana..i nie oszukujmy sie-w polscxe leki tez tanie nie sa.. jak juz masz stan podgoraczkowy,ale gardlo cie nie boli,to zostaje tylko lykach witamine C, paracetamol i herbatka z sokiem z malin i wypocic grype

Gość Małgosia L.
wzielam 2 rutinacee rano, lecytyne, brac paracetamol teraz?