Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszka1987

od jutra 26.10.2009 start dieta Kopenhaska kto ze mną??

Polecane posty

Witam serdecznie . Mam 22 latka i waże 65 kg mając 167 cm wzrostu. od jutra zaczynam diete kopenhaską każdy pewnie o niej słyszał i zapewne wie na czym polega. Ja do tej pory nie ufałam dietą bo i tak zawsze kilogramy wracały, ale kiedy moja koleżanka schudła 13 kg na tej dietce i nie przytyła przez ponad pół roku ani grama normalnie jedząc postanowiłam zaryzykować. kto chętny niech pisze .

Gość smiechusna
ja zaczynam od wtorku. nie zaczynaj diet od poniedzialku:)

hej czemu nie zaczynać dietki od poniedziałku?? ja po pierwszym dniu dietki czuje się ok tylko ten szpinak jest okropny :-(

Gość kawi79
Hej! Ja też zaczynam od jutra! Ja mam 164cm i ważę 57kg! Zawsze ważyłam 50kg ale przez ostatnie pól roku miałam same problemy i wszystkie stresy zajadałm słodyczami czego mam efekt!!!!!!! Marze o swoich 50kg! Tylko boję się tego efektu jojo i zastanawiam się jak jeść dalej po tej diecie? A Wy co myślicie?

Gość lusinda13
dziewczyny ja tez chętnie bym sie przyłączyła a ile można na tej diecie schudnąć???nigdy jej nie stosowała ale czytałam różne opinie...ważę 60kg przy wzroście 165cm chciała bym ważyć 52-54kg..:(

dziewczyny tak jak pisałam moja koleżanka ważyła 90 kg i w 13 dni schudła 13kg a teraz od kilku miesięcy po tej diecie jedząc normalnie tylko wiadomo bez jakiegoś objadania strasznego nie przytyła nawet grama. ja jestem na 2 dniu tej dietki i jest ok . nie ciągnie mnie do jedzenia wystarcza mi to co jest w jadłospisie choc napoczątku wydawało mi się że to troszkę mało tego jedzenia

Dieta kopenhaska Według jednych doskonały sposób na szybką utratę wagi. Według innych metoda na rozregulowanie organizmu. Dieta ta polega na stosowaniu, przez 13 dni, ustalonego z góry menu. Zastosowanie tej diety ma spowodować pobudzenie przemiany materii i uregulowanie metabolizmu. W ciągu dnia jadamy trzy posiłki - pamiętając, że obiad musimy zjeść między 12. a 14., natomiast kolację przed 18. Plan żywieniowy jest dość monotonny i składa się z chudego mięsa, jaj, warzyw i niewielkiej ilości owoców. Eliminujemy z diety produkty zbożowe, słodycze i napoje alkoholowe. Musimy pamiętać aby wypijać codziennie około 2 litrów wody lub zielonej herbaty. Możemy również pić czarną kawę z jedna kostką cukru. Wypicie jej rano, ma pobudzić organizm do działania. Ważne jest, aby diety nie skracać, ani nie przedłużać. Stosować ją należy dokłądnie przez 13 dni.

Dieta kopenhaska Szczegółowy plan posiłków DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną Obiad: duża chuda ryba Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g Kolacja: NIC

Gość KLA
stosując kopenhaską pamiętajcie o dwuch rzeczach - podczas diety należy brać miltiwitamine (np. centrum, vitaral) jedna tabletka dzienna, celem dostarczania mikroelementów i witamin. - po zakończeniu należy powoli wracać do jedzenia, nie można zacząć jeść tak jak przed diete. wiem co mówie bo 3 lata temu na niej byłam, łącznie schudlam 11kg przez 4miesiące, a do wagi nie wróciłam.

Gość srutututu13
ja na diecie kopenhadzkiej jestem od 19.10 ostatnie dni przedemna:d jak do tej pory pozbyłam sie 4 kg miałam kryzys z soboty na niedziele ale przetrwałam i potem juz z górki powodzenia dla Was:)

hej dziewczyny ja jestem na 4 dniu i czuję się ok schudłam 2,5 kg nie odczywam głodu czy nie czuję się słabo