Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessica17

Studia w Polsce mieszkam w USA

Polecane posty

Gość jessica17

odrazu powiem ze przepraszam za bledy! tak wiec, mam 17 lat i cale zycie mieszkam w USA ale urodzilam sie w Polsce. co rok lece na wakacjach do Polski i co drugi na swieta/nowy rok. Chcialabym bardzo studiowac w Polsce, mam dobre oceny itp. i mysle ze moge sie gdzies dostac. ALE, chce wasza opinie. Nie ktorzy mowia ze ja jestem GLUPIA, ze mam tyle do wyboru tutaj jezeli chodzi studia. ale szczerze? nie podoba mi siie tu zycie ;/ w ogole nie widze siebie tutaj i chce mieszkac w polsce. rodzice wracaja za 2 lata. ja za rok koncze liceum. jak myslicie? dobry pomysl?

Gość do ciebie nalezy decyzja
mozesz studiowac tam potem tu...

Gość jessica17
najwiekszy problem jest ze jak bym chciala kiedys tu wrocic czy te studia by sie liczyly..

Gość te polskie z tego co wiem to b
y sie liczyly, nie? wiec w czym tkwi problem? :)

Gość jessica17
to ze moj ojciec dalej mysli ze ludzie ktorzy skonczyly prawo w polsce sprzataja ulicy. smieszne? no sama niewiem..

Gość w polsce nie jest tak zle
ale i ameryka to juz nie taki raj.

Gość jessica17
no wlasnie!! tu tez jest wielu ludzi ktorzy skonczyly studia i nie maja pracy ;/ meiszkam tu prawie cale zycie i widze jak jest... ale ok, chcialabymstudiowa filologię angielską czytam duzo na necie na ten temat, mysle ze dobrze by bylo przeciez moge zostac w polsce i pracowac. nie musze wracac do kraju ktorego nie lubie. za bardzo sie tym przejmuje...=/

Gość nie przejmuj sie tak i rob to
co dyktuje ci serce :) jesli widzisz ze lepiej ci bedzie w polsce, to przyjedz tu :)

Gość jessica17
zgadzam sie.. ale trudno jest jak moj ojciec w ogole nie chce mnie sluchac na ten temat.. caly czas mowi ze to bedzie wielki blad itp... strasznie przezywam no i niewiem co tu jeszcze napisac poprostu to mnie boli jak sie nawet mu nie da cos wytlumaczyc albo pokazac ze studia w polsce sa dobre i ze wyjdzie mi taniej niz w usa.. yh..