Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska-zuzia

haj mam pytanie..pomozcie prosze

Polecane posty

Gość ciekawska-zuzia

hej mam pytanie jak to jest z tymi plemnikami i dniami plodnymi, mój przypadek jest nastepujacy cykle moje zaczynaja sie zawsze 1-szego dnia miesiaca, czyli wychodzilo by ze sa 30 dniowe, okres zawsze trwa 4 dni. a stosunek odbyl sie 11 dc z finiszem w środku dlatego tez pytam jakie sa sznase ze zaszlam w ciaze???

Gość dghj
Prawdopodobnie owulację masz 15 dc, plemniki żyją od 3 do 5 dni więc teoretycznie masz szansę na ciążę...

Gość ciekawska-zuzia
moze jeszcze ktos sie wypowie??

hmmm no wiesz nie chce cie stresowac a ja sama nie jestem pewna czy jest mozliwość zajscia w ciąże hmmm zawsze sa ale ja bym sie na twoim miejscu nie denerwowała bo to chyba mało prawdopodobne... to jescze zalezy ile przezyja plemniki ale zeby przezyły az do twojej owulacji to chyba nie da rady

dghj ma rację ale głowa do góry nie każdy stosunek kończy się ciążą, zobacz ile osób stara się kilka lat i nie mogą zajść. Skoro twój cykl ma 30 dni to przyjmuje się, że środkowy dzień (w tym przypadku 15) jest dniem owulacji czyli najbardziej płodnym (jeśli można to tak nazwać) od tego dnia odejmij sobie w przód i w tył po 4 dni (dla świętego spokoju po 5 dni) i to są Twoje dni płodne. Dokładnie u Ciebie dni płodne to są 11,12,13,14,15,16,17,18,19 oraz czasami dodatkowo dolicza się ten 5 dzień czyli 10 i 20 też są dniami płodnymi. Tak więc jest duża szansa na zajście w ciążę.

Gość zakochaa24
a czy jak sie kochałam z chłopakiem w 8 dzien cyklu a ogólnie cykle mam 27/28 dniowe to czy jest ryzyko ciązy ??? czy plemniki moga doczekac do owulacji ??? mi sie wydaje ze nie ale wole sie was poradzic :)

Gość ciekawska-zuzia
jesze jedo pytanko\ czy w ciaze najszybciej jest zajsc w dzien owulacji czy moze kilka dni przed?

Gość Justyna8686
8 dc też może być dniem płodnym Dziewczyny takie obliczenia sa mało skuteczne więc zabezpieczajcie się a nie liczycie na szczęście

tak i tak :):) np 2 dni przed owulacja jak bedziesz sie kochała to moze byc dziewczynka :):) a w czasie owulacji jak najbardziej komórka zostanie zaplodniona i ma ona na to 24h :):):) :)

Gość są wielkie szanse
na zajście przed, ja zaszłam dwa dni po @ czyli w 8 d.c przy cyklach 30 dniowych

Gość Justyna8686
kalendarzykowo nie obliczysz sobie owulacji cykle są różne Owulacje może być od 16-12 dni przed okresem Żeby to dobrze wykryć należałoby mierzyć temperaturę. Więc niestety ale prawdopodobieństwo jest dlaczego się nie zabezpieczyłaś???

Gość pamiętaj że nie jesteśmy
zaprogramowane jak komputer, owulacja może sie przesunąć -/+ kilka dni

Gość ja stosuję dłuższy czas NPR
i zawsze wiem kiedy mam owulację

ja sie nie zabespieczyłam bo chce miec dzidziusia :) ale moge sie kochac tylko wtedy kiedy moj partner zjezdza do domu bo niestety jezdzi on ciężarówkami :(:( i własnie mnie to ciekawi czy mam jakieś szanse 8 dzien cyklu czykle mam 27 28 dniowe no nie wiem czy przezyja plemniki do mojej owulacji

Gość aaaMonika
No zależy kiedy będziesz miała owulację Szansa jet ale jak się starasz o dziecko to lepiej byłoby się kochać później wtedy jest większa szansa

Gość ciekawska-zuzia
?????????????????????

Gość anitka83
moim zdaniem masz duza szanse na to ze doszlo do zaplodniania.powodzenia zycze

Gość nalabela
hej zakochana i ciekawska -zuzia co u was kobitki ruszylo sie cos?