Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margerittka2

Może mi ktoś pomóc rozróżnić rodzaje mięs?

Polecane posty

No co ty :D. Uwielbiam jego programy i książki właśnie za prostotę :). Swoja drogą lubię jak tak sobie gada i coś tam gotuje i w ogóle i w ogóle :D. Ja ryby uwielbiam, ale niestety nie ma co ukrywać, że w naszym kraju to lipa jakich mało jeśli chodzi o ryby.

ja wolę Makłowicza, ale w sumie ze względu na opowieści i obrazki z miejsc, w których gotuje a nie ze wzgl. na potrawy, które sa tradycyjne, czyli tłuste i ciężkie, skwarowo-zasmażkowe i jako takie - mi nie pasują

Nooo dziewczyny to ja też się dołączam - nie znoszę 'owoców morza' :P Za to ryby i owszem, gdyby jeszcze dostęp do dobrych jakościowo był ;-) Makłowicz zdecydowanie the best ;) A Pascal to...to brzydal :P W ogóle mnie ten pan nie inspiruje :P

Pascal ma fajne sprzęty w kuchni, swego czasu też miał ładne bonsai, ciekawa byłam, ile wytrzyma z rok dał radę na gwiazdorskim wikcie a szkoda, bo był imponujący:(

Gość gość
Ostatnio wszędzie sprzedają śmierdzące mięso knurem i bynajmniej nie jest stare a właśnie nie przydatne do spożycia , o czym większość sklepów nie wie i sprzedaje. Pytanie czemu inspekcja sanitarna sie tym nie zajmuje, czyżby brała łapówki characze od producentów za zamkniecie dzioba? To jest skandal co sie dzieje w polskim handlu. Firmy handlowe robia co chcą a nie to co mogą. Carefoury, teraz Lidl i Tesco a wcześniej Piotr i Paweł. Nie wiadomo gdzie kupować własciwe dobre mięso. Nikt tym tematem się obecnie nie zajmuje a szkoda. Żygać się chce jak wchodzę do polskiego sklepu. To albo ceny pochowane albo ceny są ale pomylone, towar z reguły przeterminowany, albo najniższej jakości że żebrakowi szkoda kupować. Co sie w tej polsce dzieje? PRL wraca? Proponuję zdowe wegetariańskie jedzenie

Gość gość
a ja proponuje dziczyzne,najzdrowsze mięsko jakie może być,jak ktos ma jakies obiekcje do sarniny to mozna jeść dzika przeciez to lepsza odmiana świni

Gość gość
Ewa"ja jem tylko krowy, świnie, kury i ryby ....... no i męża, który strzela do zwierząt też bym nie chciała mieć, bez urazy". Hipokryzja w czytej postaci. Krowy swinie kury i ryby popelniaja dla Ciecie samobojstwo?

Gość gość
jak chcesz kupic dobrej jakosci wolowine, to polecam stad www.cezan-ubojnia.pl raz na jakis czass kupuje i pyszne mieso maja :) i pan na pewno ci pomoze co z jakiej czesci jest ;)

Gość BozenaK

Oj dziewczyny narobiłyście mi smaku i dziś wybieram sie do dobrowolskich po miesko i zrobie pyszny pasztet.  mąż bbedzie bardzo zadowolony

Gość Marzena Z

O kolezanko jak od dobrowolskich to napewo wydjzie pysznie. Ja sama robie na ich miesku wiele dan i zadne mieso nie smakuje tak domowo jak ich. Mysle ze tak jak kolezanka wyzej szczezre polecam.