Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2+1

jest tu jakaś dziewczyna która mając 24 lata miała już 3 pociech?

Polecane posty

Gość mama 2+1
no ew była w zbliżonym wieku?

Gość ja tak bedę miala
mam na razie 2 ale zdecydowałam się na trzecie http://narodowydzienzycia.mp3.wp.pl/ U nas też będzie więcej! Mimo wszystkich przykrych spojrzeń i beznadziejnych komentarzy!

Gość ccc - to dla mnie
to to nic moją sąsiadka wiek : 22 lata dzieci : 4 !!!!!!!!!!!!!!!!! (pierwsze - 13 lat !!!! )

Gość dom pelen skarbów
ccc chyba liczyć nie potrafisz. musiałaby zajść w ciąże jak miała 8 lat a to nie możliwe, tzn możliwe ale mało prawdopodobne i w Polsce chyba się nie przytrafiło jeszcze.

Gość ccc - to dla mnie
pierwsze urodziła jak miała 13 lat !

Gość dom pelen skarbów
a, chyba, ze tak. A gdzie się podziała autorka?

Gość dom pelen skarbów
Polecam forum "wielodzietni z wyboru" na gazeta.pl Tam takich rodzin jest dużo. Czytając można się podbudować.

Gość ja mam 24 lata i
2 dzieci, chcę trzecie, ale jeszcze nie teraz

Gość gracjanowa
ja miałam niespełna 25 gdy urodziłam 3

Gość mama 2+1
do "ja tak będę miała" a jak sobie dajesz radę w jakim wieku masz pociechy? ja też właśnie będę tak miała i troche obaw mam

Gość mama 2+1
gracjanowa i "ja tek będę miała" napiszcie coś więcej, moje mają 3,5 i 15 m-cy jak urodzę 3 to będą mieć 4 i 2! A co wasi rodzice, jak ich reakcje? Rozumiem że jesteście w stałych związkach

to ja pisałam pod tym pseudonimem , ale zmieniłam nik pod wpływem piosenki, która bardzo się podoba zarówno mnie jak i moim dzieciom bo właśnie do niej tańczą. Mam 3 latka i roczniaka, a Ty?

Gość gracjanowa
dom pełen skarbów.......... Różnica to 2,8m.I za nic nie cofnęłabym czasu. Muszę zaznaczyć ze tylko mąż pracował.Zarobki były przeciętne,ale dawaliśmy radę,przecież ile razy wydaje się kasę na głupstwa które s fascynacją z poczatku a pózniej zawalają miejsca.Wydawałam kasę z głową.Wiadomo bywały trochę gorsze dni ale kto ich nie miał wogóle????? Ubranka zatrzymywałam więc już wydatki były mniejsze.Za to jaka radość w domu gdy biegają takie urwiski.Starałam się także wychowywać dzieci nie popuszczając im we wszystkim.Bardzo duzo czasu poświęcałam na rozmowy z nimi,tłumaczenia itp.ale opłacało się bo teraz nie mam z nimi większych kłopotów.Najmłodsza córcia ma 8 lat.

Gość mama 2+1
dziewczyny może napiszecie coś więcej, jakie są róznice wiekowe między waszymi pociechami? Jak zareagowali rodzice? Pewnie bez niemiłych komentarzy też sie nie obeszło :( ja właśnie dowiedzialam się że jestem w ciąży z 3 jak urodzę będę mieć 24 lata!!!

Gość mama 2+1
a jak dajecie sobie radę psychicznie i finansowo? pracujecie czy jestesie na utrzymaniu meza?

Gość
u mnie maz zarabia a ja zajmuje sie dziecmi. psychicznie czasem ciezko ale jakos to wszystko sie kreci.

Gość
a moja kolezanka ma 31 lat i 8 dziecko sie jej teraz urodzilo.

U mnie mąż tylko pracuje .Ja siedze w domku z dzieciaczkami. Sandra chodzi juz do zerowki od 8 do 13 a Oliwier do przedszkola od 13 do 18 .

Gość SDFZGWFBZD
kuzynka ma 25 i 6 dzieci pewnie znow jest w ciazy kto wie:?O:O

Wiecie czego ja najbardziej się boję? Nie tego, ze nie wystarczy nam pieniędzy, bo wiem, że zaciśnie się pasa i wystarczy. Nie tego, że nie dam rady fizycznie i będę zmęczona, bo wiem, że nawet padając na twarz nie będę żałować i wstanę i zrobię co mam zrobić. Nie tego, że dzieci się nie dogadają bo wiem, że będą dla siebie najważniejsze (nie mają innych rówieśników więc będą się bawić sami) i za kilka lat żadne z nich nie będzie pamiętało, że któregoś kiedyś nie było. Najbardziej się boję opinii innych, wrednych spojrzeń, głupich docinek i komentarzy ludzi, których moje dzieci i moje życie albo wcale nie obchodzą, albo, którym się wydaje, że nie mam prawa do własnych decyzji i wyborów i tylko oni mają monopol na wiedzę jak być szczęśliwym. To mnie najbardziej martwi. Zamiast cieszyć się z maleństwa będę widziała te wszystkie spojrzenia i słuchała komentarzy. Gdybym żyła na bezludnej wyspie to wcale bym nie miała dylematów, ale wiem, że ludzie są wredni.

Gość p a o l c i a
mam 24 lata i dwójkę dzieci. Pewnie gdyby było trzecie to też bym się cieszyła :)

Gość a tak zastanawia
skoro jestescie takie mlode i macie juz dwojke dzieci to czy udalo wam sie zdobyc jakies wyksztalcenie ? bo ja skonczylam studia na uniwerku majac chyba 24 lata i wyobrazam sobie ze byloby strasznie ciezko studiowac i miec dziecko...a skoro jestescie caly czas na utrzymaniu meza to ciekawe co zrobicie za kilka lat jak dzieci pojda do szkoly a wy bedziecie siedzialy w domu... tu nie ma zadnych moich uszczypliwosci tylko poprostu ciekawi mnie jakie macie plany na przyszlosc

Ja zrobiłam sobie przerwę w nauce po maturze, ale teraz wróciłam do studiowania. Zdobyłam tytuł technika bo było mi to potrzebne do pracy, którą chcę wykonywać (nie można w tym zawodzie uzyskać wyższego tytułu niż technik), a teraz uzupełniam wykształcenie. Dlatego też myślę o dzieciach teraz. Prawie odchowanie maluszków zbiegnie się z moim ukończeniem studiów i będę mogla iść do pracy, którą w zasadzie mam zapewnioną. Chce jeszcze zrobić teraz jeden kurs. Raczej nie będzie to miało powiązania z moją pracą ale marze o tym więc postanowiłam spełnić marzenie. Oczywiście studia zaoczne i takie kursy kosztują, ale wydaje mi się, ze warto bo po pierwsze to procentuje, a po drugie jest dla mnie fantastyczną odskocznią od siedzenia w domu i możliwością realizowania marzeń- tych innych niż bycie mamą.

Gość mama 2+1
na nauke nigdy nie jest za późno, też po liceum przerwałam ale nie skończę na tym , na razie za mną 1 kurs, ale marzeń mam dużo, "Najbardziej się boję opinii innych, wrednych spojrzeń, głupich docinek i komentarzy ludzi, których moje dzieci i moje życie albo wcale nie obchodzą, albo, którym się wydaje, że nie mam prawa do własnych decyzji i wyborów i tylko oni mają monopol na wiedzę jak być szczęśliwym." TEŻ SIĘ TEGO OBAWIAM A TY ILE MASZ POCIECH DOM PELEN SKARBOW?