Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczorkaa

Czy ktoś nosi soczewki zmieniające kolor oka??

Polecane posty

Gość walerryja
Ja mam, ale noszę tylko sporadycznie. Przede wszystkim jest uczucie piasku pod soczewkami, nie wiem dlaczego, ale tak to czuję. Poza tym wkurza mnie, ze jak jest ciemno i soczewka sie otwiera, to widac ten "otwór", bo on sie nie zmienia. Ogólnie to to jest raczej jako bajer, nie na co dzień

Gość kaczorkaa
bo ja mam brązowe i mam ochotę na jasny niebieski tylko nie wiem czy mi się tak zrobi jak sobie kupie

Gość tez zamierzam sobie sprawic

Gość hqhqhwgvbgeg
ja mialam takie same chęci na zmiane moich brazowych oczu i zakupilam na allegro niebieskie soczewy i kasa w bloto;/ nic nie zmienilo

Kolorowe soczewki najlepiej najpierw wypróbować u okulisty. Np.u Skorubskiego w Poznaniu klient siada i przymierza różne odcienie soczewek, bo efekt końcowy to wynik nałożenia dwóch kolorów - własnego i tego na soczewce.soczewka jest półprzezroczysta. To trochę tak, jak z mieszaniem farb;-) Z brązowych oczu błękitnych się zrobić nie da, a przynajmniej nie będzie to naturalnie wyglądać, ale ciekawy odcień zieleni to już by pewnie wyszedł. Ja przymierzałam różne kolory i okulistka kazała mi (z lusterkiem) wychodzić na dzienne światło, bo przy sztucznym trudniej ocenić kolor. Moje naturalne są zielone i np.w brązowych wyglądałam, jakbym była chora, jakby oczy były przekrwione. Więc lepiej przed zakupem paczki, bądź bo bądź, drogich soczewek, wszystko sprawdzić, a dopiero kolejną kupować przez internet. Natomiast dyskomfort w noszeniu nie zależy od barwnika. To prędzej marka soczewki. Ale to już kwestia indywidualna. Wiadomo, że im więcej tlenu i wody dostaje się przez soczewkę do oka, tym lepiej.

Ja mam jedno oko niebieskie jak Haski a drugie czerwone ;] i ci powiem że z tym pisakiem miałem kiedys podobnie ale to tylko zła produkcja. Kupiłem dosyć drogo bo za 50 Euro soczewki w Niemczech i nosi mi sie je super :) Używaj po wyciągnięciu soczewek kropli "Świetlik" czasem zapobiegają temu uczuciu. :)