Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka888

mam pytanie -dajcie mi szybką odpowiedz

Polecane posty

Gość kajka888

czy heviran w ciąży jest groźny????????? jest to lek na opryszczke ,jestem w 8 mies i martwie sie co jest bardziej groźne dla dziecka opryszczka czy heviran. lekarz mi go zalecil,ale przeciez nie powinno sie brac leków w ciązy

Gość LEKARZ chyba wie co Ci daje
a może Ty jesteś po medycynie??

ja bym nie brała !!!! ewentualnie skonsultowała z innym lekarzem !!! ja brałam heviran długo przed ciążą i nawet wtedy lekarz mnie przestrzegł że jest to silny wyniszczający lek i fakt opryszczka nie wróciła ale miałam inne dolegliwości :( zawsze coś za coś

Gość reniiii
kajka daj sobie spokój - leki na opryszczkę są wykluczone w ciąży, należą do przedostatniej grupy najbardziej niebepiecznych, po nich sa już tylko retinoidy itp. Na oprychę polecam polopirynę - tylko je nie zażywaj!!!!!! Jedną tabletkę poóż na spodeczku i nalej na nią kika kropli przegotowanej wody, powstałą papkę nałóż na opryszczkę - znakomicie wysusza. ja wolę ten sposób nawet jak nie byłam w ciąży bopo wszelkich zoviraxach tylko mi się babrało. Zoviraxy i acyklowity itp są dobre na swędzenie, a jak już się rozwinie to zasuszaj. Jak masz rozwiniętę to wirus już dawno jest i w zasadzie się kończy, szkoda narażać dziecko. Powszechnie wiadomo ze najbardziej żywotny wirus i najprędzej się można zarazić w chwili gdy zaczyna się swędzenie a nie jak już się rozbabrze. A tak na marginesie to oprycha jest najbardziej niebezpiecna na pocątu ciąży jak ma miejsce organogeneza. Moja mama całą ciążę przechodziła ze mną z zimnem na ustach - jedno schodziło i robiło się drugie i jestem jak najbardziej normalna. Nie martw się