Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia20 lat

Zmiana partnerów, a badania.

Polecane posty

Gość Kasia20 lat

Nie mam stałego chłoipaka. Zmienian często partnerów. Używam jako zaberzpieczenie prezerwatyw. Systematycznie badam się u ginekologa tj. cytologia, piersi. W związku z tym mam pytanie czy są inne badania zapobiegające chorobom wenerycznym , nie mówię o badaniu na obecność HIV. Czy zawsze przy chorobie wenerycznehj występują objawy, a może są też choroby , które nie wykazują żadnych objawów.???? Podpowiedźcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość lilianka_275
skoro zabezpieczasz sie za każdym razem gumką dużego ryzyka nie ma, ale jednak... Wirus HPV, wirusowe zapalenie wątroby typu C, kiła, rzeżączka nie zawsze od razu daja objawy.

Gość lilianka_275
autorka chyba nie pytała sie czy jest puszczalska wiec po co takie komenatrze. kazdy sam za siebie decyduje tak??

Gość Kasia 20 lat
Chodzi mi czy są jeszcze inne badania ????

Gość lilianka_275
są ale niestety w polsce nikt bez przyczyny ich nie zleci (oszczedności) nie jestem lekarzem ale wydaje mi sie ze HPV moze wyjsc w cytologii, a na pozostale sa testy krwi-pewnie mozna je zrobic odplatnie

Gość Kasi 20 lat
Jeśli można zrobić odpłatnie to jakie są to badania???

Gość idz oddaj krew tam zrobia ci b
adania za i friko i bedziesz wiedziala co i jak i jak bedzie ok to jeszcze poznasz swoja gr krwi i moze komus pomorzesz :)

Gość obecnosc wirusa hpv
nie wychodzi w cytologii,moze jedynie potwierdzic koilocytoze czyli zmiany wywolane prze niego, test jest dostepny w aptekach lub u ginekologow cytologia to wazne badanie,wczesnie ywlapie zmiany,75proc.populacji jest nosiecielami hpv,zmiany sa niebezpieczne,cytologia je wylapie w pore - do wyleczenia - zakazenie przetrwale - problemy robcie laski cytologie:D zapraszamy na: http://www.cytologia.fora.pl/

Gość test na hpv
robi sie z wymazu z pochwy, nie z krwi