Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysiaaa173544

PYTANIE! BŁAGAM ODPISZCIE!

Polecane posty

Gość krysiaaa173544

Mam pytanie dotyczące brodawek sutkowych. Jestem w 26. tygodniu ciąży, a moje brodawki nadal są takie same jak przed ciążą, nie wycieka z nich siara. Jedyne co się powiększyło (i to znacznie!) to otoczka wokół brodawek (i sutki stały się ciemniejsze). Brodawki jednak są bardzo maleńkie. Dodam jeszcze, że w czasie spoczynku moje sutki są całkowicie płaskie, "stają" dopiero wtedy, gdy jest mi bardzo zimno lub pod wpływem dotyku. Boję się, że będę miała problemy z karmieniem, gdyż wszystkie przyszłe mamy mają bardzo duże brodawki (a nawet długie) i "stoją" im przez cały czas, bez względu na to, czy jest im gorąco czy zimno. Proszę wypowiedzcie się, czy moje brodawki staną się większe oraz czy będą mi cały czas "stały" po porodzie, bo bardzo chciałabym karmić moje dziecko piersią.

Gość nie martw się na zapas
mam podobne brodawki, tzn. miałam. Po porodzie córka bez problemu ssała pierś, a teraz tak mi "wyciągnęła" brodawki, że sama ich nie poznaję:)

Gość mammaaaamama
Jestem w 40 tyg., ani razu nic mi nie wyciekało, sutki też cały czas nie stoją. Nie wiem czy będę miała problemy z karmieniem, to się okaże po porodzie:) Ja bym się na Twoim miejscu nie stresowała, jeszcze kupa czasu do narodzin:)

Gość nie martw się na zapas
acha! I będąc w ciąży żadna siara, czy też mleko mi nie wyciekały- pojawiły się dopiero po porodzie.

Gość krysiaaa173544
Dziękuję za odpowiedzi, trochę się uspokoiłam :).

Gość krysiaaa173544
A może znajdzie się jeszcze jakaś pani, która ma podobny problem?

Gość miałam tak samo przez całą
ciążę pokarm pokazał się dopiero po porodzie początki karmienia nie należą do najłatwiejszych, bo nawet dziewczyna, która leżała ze mną w sali i już miałą córkę 7-letnią miała problem z przystawianiem synka, ale dla chcącego nic trudnego;) zapewniam:)

ja jestem w 23 tc i nie widze róznicy na sutkach, jedyne co to tylko zyły na piersiach stały sie bardziej widoczne. No i nic mi nie wycieka, ale to chyba dobrze nie?

Gość pewnie jesteś naturalną
blondynka i stąd małe sutki w porównaniu do brunetek. Podczas kąpieli wyciągaj brodawki dość energicznie, a potem wycieraj je dość szorstkim recznikiem. To się nazywa hartowanie. A do porodu masz jeszcze mnóstwo czasu, więc trening przygotuje je do karmiewnia. Też mi nic nie wyciekało wcześniej. Pozdrawiam