Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronka75

10 dni przed ? To możliwe?

Polecane posty

Gość Weronka75

Hej :) Dreczy mnie pytanie, czy 10 dni przed @ można zajsc w ciąze? Przeciez to po owulacji i nie powinno tak się zdarzyć, a ja czuje w swoim ciele różne zmiany, które na to wlasnie wskazują. @ wprawdzie dostałam po tych 10 dniach, ale to nie był okres jak zwykle, bo trwał jedyne 3 dni, a nastepny dni lekkie plamienia. Słyszałam o krwawieniach podczas ciązy, że to się teraz wielu kobietom zdarza... Prosze o odpowiedz :)

Gość Gratulujemy nowej mamusi

1. Jak sie nie obserwujesz to nie wiesz, czy to po owulacji bo to przyszła miesiączka zależy od dnia wystapienia jajeczkowania a nie odwrotnie. Choćby dlatego oblizanie nie ma sensu. Wystarczy mały stres, by jajeczkowanie wystapiło kilka dni później (a w niektrych przypadkach nawet o kilka tygodni się może przesunąć).2. Owulacja występuje na 12-16 dni przed miesiączką ale zdarza się, że i 9-10 dni przed nią, co może ale nie musi utrudniać zajście w ciązę, to jest wystarczająco długi czas na zagnieżdżenie, jeśli sie ono rozpocznie stosunkowo wcześnie

3 dni krwawienia to nic nienormalnego. A że wcześniej były dłuższe? Zdarza się, cykl to nie stała.

Gość Weronka75
No tak. Ale ja normalnie miesiaczke dostałam w dniu, w ktorym mialam dostac. Bo przewaznie moj cykl trwa 30-31 dni. A 10 dni przed uprawialam seks bez zabezpieczenia. Czy mozliwa jest jednak ciąza? Bardzo chcemy z mężem miec dziecko :( To jest wielka nadzieja po staraniach

Mała możliwośc ale 100% co do braku daje tylko abstynencja.Jeśli uważasz, że miesiączka była zbyt skąpa, to wykonaj test ale krwawienia w terminie miesiączki to zazwyczaj brak ciąży. Nawet, jeśli do niej doszło...