Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domowniczka *

Do właścicieli domów i dużych mieszkań !

Polecane posty

Gość domowniczka *

Jestem pewna, że jest tu ktoś z dobrym gustem i zmysłem w dziedzinie urządzania domu :) Chciałabym się dowiedzieć jak kolorystycznie macie urządzone mieszkanie lub dom . Za kilka miesięcy kończymy budowę naszego domku i zastanawiamy się nad np. kolorami scian , mebli itp :) Dom= salon+aneks kuchenny z barkiem, dwie łazienki, gabinet + 3 sypialnie . Proszę o pomoc :) Z góry dziękuję :)

Gość domowniczka*
ja osobiście od dziecka śpie na piecu

Gość domowniczka *
Głośno i ze stanowczością w głosie upominam groźnie wyglądających łysych osiłków o kulturalne zachowywanie się w autobusach podczas jazdy linią nocną

Gość delirka
ja tez skonczylam budowe ale dom urzadzam po swojemu...?chcesz zeby ludzie za ciebie meble wybierali? wszyscy w domu? to ty masz sie tam dobrze czuc i urzadzic go jak chcesz... a jesli brak ci inspiracji to idz do projektanta :P

Gość delirka
Z otwartą tęsknie buzią, godzinami wysiaduję pod żarówką firmy OSRAM

Gość voice
nie powinnaś o to pytać, sama wiesz najlepiej jakie Ci się kolory podobają, mogę zaproponować żółty a jeżeli Tobie on się nie podoba to jak będziesz się czuła w domu pełnym znienawidzonych kolorów? radzę przejrzeć gazety mój dom czy coś w tym stylu, jeżeli spodobają Ci się jakieś kombinacje możesz je wprowadzić do swego domu

chodzi mi miedzy innymi o to , że w każdympomieszczeniu w domu chciałabym mieć inny kolor i nie wiem co do czego pasuje. W salonie zielone jabłuszko z czerwonymi dodatkami . Tyle postanowiłam póki co . A i że w sypialni fiolet z zielenią . Nie mam pojęcia co zrobić z resztą .

Gość voice
a okna na jakie strony wychodzą? tzn no okno w kuchni jest od wschodu, zachodu czy czego, oraz innych pokoi?

Gość Kajaja8
Ja na przyklad w duzym pokoju mam kolory; ''zlamana'' biel - taki bardzo jasny odcien ecru i kolro ziemi (cos takiego jak na tym zdjeciu) http://www.projektoskop.pl/img-221-farby.html Do tego mam dodatki (wazony, podzuszki, zaslony, lampy) w kolorze fioletu i srebra. Wyglada bardzo ladnie.

Gość kaczka.podcieraczka
W dużych pomioszczeniach mozesz stosować ciemniejsze kolory, ale unikaj tego w małych. Nie uzywaj zbyt dużo kolorów , bo mieszkanie bedzie bardzo niespokojne. Wybierz tak do 3-4 kolorów, ktore chcesz uzyc, takich, żeby się ze sobą dobrze komponowaly. Moze na przykład jasnożółty, taki blady, żółty taki jak żółtko jajka i pomarańczoworudy. W łazienkach najlepszy jest biały, ale moze też byc niebieski,we wszelkich odcieniach. Zastanów sie, co lubisz - czy styl kolonialny, stonowany, czy raczej krzykliwe, agresyne wnętrza. Pomyśl tez o tym, ze jak nawalisz kolorów na scianach, to musisz byc bardzo konsekwentna w odzobach, bo inaczej zrobi sie bajzel.