Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kammelka1

Ojciec mojego dziecka przeciaga sprawe o ustalenie ojcostwa... Co moge zrobic??

Polecane posty

Gość Kammelka1

Witam wszystkich. Potrzebuje pomocy... Jestem matka prawie rocznego dziecka. Pozew o ustalenie ojcostwa i alimenty zlozylam 5 miesiecy temu. Trzy tygodnie pozniej odbyla sie sprawa na ktora ojciec dziecka sie nie stawil i przefaksowal pismo do sedziego prowadzacego sprawe,ze nie ma niby pieniedzy na przyjazd na rozprawe(mieszka 200km od nas)i prosi o przesluchanie go w miejscowosci,w ktorej on mieszka oraz przesluchanie jego swiadkow Nie przyznaje sie do tego dziecka,co napisal w pismie do sedzi prowadzacego. mowi ze to nie jego dziecko choc wyslal na nie trzykrotnie po 300zl i lozeczko gdy ja jeszcze bylam w ciazy... Sad w miejscowosci w ktorej on mieszka wyznaczyl przesluchanie na 22pazdziernika br. ojciec nie stawil sie na to przesluchanie i swiadkowie tez. Dzwonilam do sadu w miejscowosci w ktorej on mieszka i powiedziano mi ze kolejne przesluchanie ma sie odbyc17 grunia. Ja mieszkam u matki,ktora jest po powaznej operacji i jest na zasilku rehabilitacyjnym, ja nie pracuje bo nie mam jeszcze wyksztalcenia(jetem w traccie zaocznego LO). jest nam ciezko z kasa. boje sie, ze ojciec dziecka bedzieciagle tak przeciagal ta sprawe. Czy moze mi ktos doradzic co robic?? dodam tylko ze przed tym przeslychaniem ktore mialo sie odbyc 22pazdziernika pisalam psmo z prosba do sadu o przyspieszenie terminu przeslychania ojca i ne otrzymalam nawet zadnej odpowiedzi i ze zaginely papiery w sadzie w miejscowosci w ktorej mieszka ojciec i dopiero jak dzwonilam ze 3 dni pod rzad to je znalezli i ustalili date przesluchania na 22pazdziernika... jak mam to rozegrac by mozliwie jak najszybciej rozwiaza ta sprawe??

Gość kammelka1
Bylam dzisiaj i powiedziano mi ze nic nie moge zrobic.. Ja w to jakos nie wierze.. Musi byc jakis sposob... Nie mozna przeciez tak bezkarnie przeciagac spraw

Gość bukaa
W Polskich sądach wszystko można. :(

Gość kammelka1
bukaa dziekuje bardzo za uswiadomienie