Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljjhiufgfbjh

DM Drogerie Markt - produkty godne polecenia??

Polecane posty

Gość kljjhiufgfbjh

Witam. Jakiś czas temu wybrałam się do Cieszyna do DM głównie w celu zakupienia kosmetyków ekologicznych. Nie wiem czemu ale nie obejrzałam wtedy dokładnie innych ich produktów a wiem że mają tam takie marki jak Balea, Ebelin, SunDance, Profissimo itp. Czy ktoś zna te produkty i je stosował? Co lubicie kupować w DM? Wybieram się tam znowu i chciałabym już mieć mniej więcej pojęcie co warto tam zakupić gdyż wydaje mi się że DM wypada lepiej w porównaniu z tak popularnym u nas Rossmannem.

Gość Saharabona
W DM najchetniej kupuje: - zarcie dla kota (maja wiekszy wybor) :) - odzywki do wlosow (takie w tubach z nazwiskiem Frieda czy jakos takos) bardzo fajny codzienny zastepnik, ktory moze konkurowac z czystko fryzjerskimi produktami - Bardzo dobrej jakosci maja suplementy/ witaminy w tabletach rozpuszczalnych - duzy wybor olejkow do kapieli z tetesept czy knepipp (szczegolnie polecam tetesept przeciwko przeziebieniom) - uwielbiam dostepny u nich zel pod prysznic Basis, rewelacyjny tez do zmywania makijazu chyba to tyle :)

Gość Saharabona
Aaaa jesli chodzi o kosmetyki Balea to bardzo nisko polkowa marka, podobnie jak Ebelin. Ale jak zaoszczedzic trzeba, to akurat te marki moga jakos pomoc przetrwac trudny czas. Sa ok jednym slowem, ale cudow nie mozna sie po nich spodziewac. Podobnie jak SunDance, juz lepiej dolozyc do Piz Buin jakos nieporownywalna. Proffissimo jakos z niczym mi sie nie kojarzy. Aaaa przypomnialo mi sie - kocham DM za podpaski Jessa. Zakladam na noc. Sa cudownie naturalne i nie odparzaja tak jak te plastikowe sztucznosci z Allways czy innych g****wien. Rewelacyjne sa. Tampony Jessa rowniez sa moimi faworytami. :)

Gość kljjhiufgfbjh
Dzięki. Następnym razem muszę dokładnie oglądnąć cały sklep. Profissimo to środki czystości z tego co widziałam na stronie DM. Wogóle wszystkie ich marki mają bardzo wysokie oceny na ciao.de

Gość kljjhiufgfbjh
Niesprawiedliwe jest to, że taki DM ma sklepy nawet w Bośni czy Rumunii, ogólnie to wszędzie naokoło Polski a u nas nie :( czy my jesteśmy jacyś gorsi?? Ja muszę jechać ponad 100 km do ich najbliższego sklepu tj. Cieszyna. Z kosmetyków które tam kupuję dużo jest wystawionych na Allegro, przy czym są 2 razy droższe niż w sklepie, więc bardziej opłaca mi się jechać do Cieszyna i zrobić spory zapas (a miasto bardzo mi się podoba:)

Gość kljjhiufgfbjh
Ja osobiście polecam Alverde . Są to kosmetyki naturalne - jak na ten rodzaj to naprawdę tanie no i przede wszystkim bardzo dobre. Nie wszystkie wprawdzie mi podeszły (np. szminka ochronna jest strasznie tępa i słabo nawilża) ale większość jest ok- bardzo lubię ich kremy do twarzy i szampony.

Gość Saharabona
Faktycznie, szkoda, ze nie ma tej sieci rozwinietej w Polsce, bo sklepy warte polecenia. U mnie sa praktycznie na kazdym rogu (na przemian z BIPA, ktora mniej jakos lubie). Ale zdziwilas mnie okreslaniem tego sklepu mianem "ekologicznego". Owszem maja sporo produktow zdrowotnych, wellness itp., ale raczej do tej pory kojarza mi sie z typowa drogeria (bo maja tez spory asortyment typowych sieciowek taki misz masz). Prawdziwy ekologiczny sklep dla mnie to "Gewußt wie". Chyba nie ma go w Polsce. Wszystkie kosmetyki, czy zywnosc w tym sklepie sa bardzo pro eko. Malo tego. Zaden z produktow sprzedawanych u nich nie jest testowany na zwierzetach. Bardzo mi sie to podoba. Ceny maja bardzo zroznicowane (od najwyzszej polki, po male firemki)- na kazda kieszen. Takich sklepow powinno byc wiecej, zdecydowanie! :) Pzdr!

Gość kljjhiufgfbjh
Nie nie ten sklep nie jest ekologiczny :) - ja napisałam tylko że kupuję u nich serię Alverde a to są właśnie kosmetyki naturalne. Oprócz tego widziałam że mają Laverę i chyba dr. hauschka. Tak to w zupełności się zgadzam że jest to drogeria.

Gość kljjhiufgfbjh
Domyślam się po treści twoich wypowiedzi że pewnie mieszkasz w Niemczech? :) zazdroszczę Ci właśnie tego że masz tam tyle fajnych sklepów. U mnie w Krk to pozostaje Rossmann gdzie łaskawie wprowadzono z naturalnej serii Alterra tylko 1 produkt - pomadkę ochronną :/ normalnie śmiech na sali!! Reszty serii ani widu ani słychu...

Gość oresteja
hej, dziwczyny a nie wiecie gdzie w warszawie jest ta drogeria DM?

Gość N.....
Produkty z DM sa najlepsze.... ja mieszkam w niemczech i tylko w dm kupuje... n.p. Sundance ma w testach najlepsze oceny a piz buin nie za dobre!! Ja chce za pare lat wyjechac do polski chociaz nigdy tam nie mieszkalam i juz mialam strach ze w polsce nie bedzie roznych produktow ktorych tutaj moge wszedzie kupic... ale mysle ze sie juz zmienilo i juz tez prawie wszystko do was doszlo.... ale produkty z DM sa najlepsze i nie drogie.

Gość anja 32
kupuje tylko w dm i to ze wzgledu na to ze NIE TESTUJA SWOICH PRODUKTOW NA ZWIERZETACH w przeciwienstwie do calej tej masowy od ktorej uginaja sie sklepowe regaly.Wszystko ,co nalezy do unilever,johnson&johnson,henkel itd caly ten syf zneca sie nad zwierzetami.Pomyslcie o tym kupujac palmolive colgate pantene albo cokolwiek innego.Nie wspomne juz o Loreal ktory jest tu przodownikiem i wcale nie zamierza przestac testowac co za nim idzie to max factor miedzy innymi a nawet Vichy.Dior,joop Calvin Klein....itd dluuuuuuuuugo by wymieniac polecam zaczerpnac info w necie,i zaopatrzyc sie w liste firm przyjaznych.Czy wiecie ze co 6 sekund na swiecie umiera zwierze w skutek okrutnych testow i doswiadczen Ps.Z dm polecam bardzo alverde-w pelni veganskie produkty!!Powodzenia!!(zastanowmy sie co bardziej kochamy zwierzeta czy kosmetyki)

Gość gość
A co by było, gdyby można było te kosmetyki dostać w Krakowie?:)

Gość ada7845
Może zainteresuje cię oferta, którą znajdziesz na stronie pod adresem www.nocanka.pl Często odwiedzam ten sklep, bo ma bardzo rozbudowaną ofertę różnych, dobrych marek kosmetyków. Można tam kupić niektóre produkty po promocyjnych cenach a zamówienia realizowane są bardzo szybko. Polecam!