Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olga 111

czy mozna mrozic zupki domowej roboty?i jaką kaszke do nich dodac?

Polecane posty

mam 4 miesięcznego synka,dostaje zupke-przecier z warzyw i chce Mu do tej zupki dodac tą kaszke ale tak sie zastanawiam czy to ma byc taka zwykła kasza manna czy moze byc błyskawiczna?i ją sie gotuje osobno na wodzie i dodaje do tej zupki i zagotowuje ponownie ?i ile?? mój Mały narazie zjada ok.100ml.więcej nie chce:) a czy zupki domowej roboty mozna zamrozic??????oczywiscie w pojemniczkach na zywnosc:)czytalam w jakiejs gazetce ze można nawet na 6 miesięcy a z mięsem na 6 tygodni?? czy ktos wie cos na ten temat??bo z racji tego ze moj Mały szybko rosnie moge mu juz zacząc podawac mięsko a ze mam swoje produkty(warzywa i mięso) to chcialabym robic sobie zapasik na chociaz kilka dni :)czy taki odmrazany posilek jest tak samo wartosciowy jak swiezy?? bardzo prosze o wypowiedzi i z gory za nie dziękuję:)

Gość oczywiscie ze można
mrozić. mrozenie nie niszczy skladników odzywczych.

Gość azasa
jezeli juz naprawde nie umiesz zrobic codziennie to mozesz zamrozic

Gość a dlaczego nie wiem
mozna mrozic, ja dodaje ryz lub kasze: jeczmienna, gryczana lub manne. Potem miksuje blenderem, zimna nakladam do pojemniczkow i mroze

Gość a dlaczego nie wiem
ja gotuje zwykle spory garnek jednego rodzaju, potem kolejny innego i mam na zmiane :) mozna zamrazac a te ktorych nie zamrazasz mozesz w lodowce przechowywac do 72 godz

Gość a co ma obowiazek
rovbic coddziennie? Mrozenie absolutnie nie szkodzi jedzeniu wiec nie wiem w czym problem? moze chodiz o to, zeby nie było za wygodnie wedlug niektorcyh matek-Polek?