anika4 0 Napisano Październik 27, 2009 Czy wiecie może coś na temat, czy sielne bóle miesiączkowe mogą mieć jakiś wpływ na zajście w ciąże ? może to głupie pytanie, ale zastanawia mnie to. Słyszałam, że po urodzeniu dziecka bóle związane z miesiączką czesto sa dużo mniejsze, więc może jest też na tak, że te bóle są czymś spowodowane co utrudnia też zajście w ciąze. Czy któraś coś może wie na ten temat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel_2010 0 Napisano Październik 27, 2009 niekiedy przyczyną silnych bóli jest tyłozgięcie macicy, niektórzy ginekolodzy twierdza, że to utrudnia zajście w ciąże , ale zdania są podzielone, porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justyna a Napisano Luty 28, 2012 podnosze interesuje mnie to takze. ktos cos wie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dirty_south 0 Napisano Luty 28, 2012 moze masz endometriozę (obok innych objawow może byc to jeden z powodów bolesnych miesiączek) albo poprostu torbiele na jajnikach, któte powodują straszne bóle miesiączkowe i uniemożliwiają też zajście w ciążę. Często też na testach widoczna jest ciąża a okazuje się, że to torbiel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justyna a Napisano Luty 29, 2012 Moze. poczytalam teraz o tym i objawy mam podobne.hmm nie brzmi to dobrze.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fffffffffff27 Napisano Luty 29, 2012 pierwsze co mi sie nasuwa na mysl to endometrioza, aczkolwiek endometrioza 1 i 2 stopnia w teorii nie ma wplywu na zajscie w ciąże, ( u mnie miala), tylozgiecie nie utrudnia zajscia w ciążę, 3 lata wertowalam artykuly na temat nieplodnosci na anglojezycznych stronach internetowych i problem z tyłozgięciem jest juz mitem na zachodzie,obecnie endometrioze mozna sprawdzic poprzez specjalne testy krwi, a pozniej zostaje juz tylko bardzo malo inwazyjna laparoskopia;) hsg odradzam od początku, nic nie daje a boli jak cholera.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach