Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anika4

silne bóle miesiączkowe a problem z zajściem w ciąże

Polecane posty

Czy wiecie może coś na temat, czy sielne bóle miesiączkowe mogą mieć jakiś wpływ na zajście w ciąże ? może to głupie pytanie, ale zastanawia mnie to. Słyszałam, że po urodzeniu dziecka bóle związane z miesiączką czesto sa dużo mniejsze, więc może jest też na tak, że te bóle są czymś spowodowane co utrudnia też zajście w ciąze. Czy któraś coś może wie na ten temat ?

niekiedy przyczyną silnych bóli jest tyłozgięcie macicy, niektórzy ginekolodzy twierdza, że to utrudnia zajście w ciąże , ale zdania są podzielone, porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem :)

Gość justyna a
podnosze interesuje mnie to takze. ktos cos wie ?

moze masz endometriozę (obok innych objawow może byc to jeden z powodów bolesnych miesiączek) albo poprostu torbiele na jajnikach, któte powodują straszne bóle miesiączkowe i uniemożliwiają też zajście w ciążę. Często też na testach widoczna jest ciąża a okazuje się, że to torbiel

Gość justyna a
Moze. poczytalam teraz o tym i objawy mam podobne.hmm nie brzmi to dobrze..

Gość fffffffffff27
pierwsze co mi sie nasuwa na mysl to endometrioza, aczkolwiek endometrioza 1 i 2 stopnia w teorii nie ma wplywu na zajscie w ciąże, ( u mnie miala), tylozgiecie nie utrudnia zajscia w ciążę, 3 lata wertowalam artykuly na temat nieplodnosci na anglojezycznych stronach internetowych i problem z tyłozgięciem jest juz mitem na zachodzie,obecnie endometrioze mozna sprawdzic poprzez specjalne testy krwi, a pozniej zostaje juz tylko bardzo malo inwazyjna laparoskopia;) hsg odradzam od początku, nic nie daje a boli jak cholera..