Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złotko 1111111111

łańcuszek komunijny-tzw szkaplerz -z jakiego złota ?

Polecane posty

Gość złotko 1111111111

córka w maju idzie do komunii, ksiądz ogłosił że wkrótce będzie przekazanie szkaplerzy przez rodziców. chcielibyśmy aby ten łańcuszek był również pamiątką od nas dla córki, ale zastanawiamy się nad wyborem złota , czy próba 333 czy 585, wiadomo że 585 jest lepszej jakości ale wyroby z próbą 333 wyglądem się nie różnią jedynie zawartością złota w mieszance , dodam że z pewnością łańcuszek po komunii trafi do pudełeczka i będzie tam leżał lata a póżniej to nie wiadomo czy wogóle będzie noszony bo nie każdy lubi ja np nie noszę łańcuszków. więc zastanawiam się czy jest sens wydawać pieniądze na 585 czy lepiej może kupić trzy razy tańszy z próbą 333. jeśli ma ktoś wyroby z próbą 333 proszę o odpowiedz jak one po latach wyglądają, bo opinie w necie są różne, jedni bardzo chwalą drudzy nie, proszę o radę

Gość szkodaadokzs
autorko sama już sobie odpowiedziałaś więc po co szukasz u nas aprobaty. sama juz sobie odpowiedziałś - dziecka żal

Z tą próbą to nie tylko o wygląd chodzi, ale także o alergie różnej maści. Moja mama na przykład nie może nosić wyrobów z jakiegoś szajsmetalu, czy też srebra/złota niskiej próby, bo zaraz wychodzą jej jakieś paskudne parchy :/ Ładne łańcuszki ze złota ma w ofercie sklep Rafidu, zajrzyj do nich, może dorwiesz coś na promocji a dobrej jakości (mnie udało się kilka razy ustrzelić bardzo ładne kolczyki).