Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekajaca na odpowiedzi

czekająca na odpowiedzi

Polecane posty

Mam do was pytanie. Za kilka dni lecę samolotem na dwudniową delegację. Pytanie moje jest takie wyjazd jest krótki więc nie potrzebuje dużo rzeczy. Najchętniej zabrałabym bagaż do samolotu. Jaką walizkę powinnam kupić bym mogła z nią wejść do samolotu?

małą to znaczy może ktoś mi podać jakiś link?

Gość masakra laska lata
na delegacje a walizki nie umie sobie kupic sama :O sprawdz sobie wzmiary torby na stronce przewoznika, sierotko :P

Gość a prosze bardzo
z walizka to nie wiem bo sie nie znam ale mysle ze mozesz zadzwonic na lotnisko i zapytac. a co do bagazu to polecam zamiast calych produktow kosmetycznych jak pasta, szampon, zel, krem wziac wszystko mini. takie miniatury sa dostepne w rossmanie. pozdrawiam

nigdy nie leciałam samolotem więc skąd mam wiedzieć?

Gość hahahah
to chyba nie jest bagaż podręczny :) zapytaj szefa o przewoźnika, żaden wstyd:)

czy mogę zabrać ze sobą kosmetyczkę po wyczytałam że rzeczy muszą być w przezroczystej torebce?

halo może ktoś mi pomóc . Wole się teraz wygłupić z pytaniami przed wami niż narobić sobie obciachu przy szefie na lotnisku

proszę was niech mi ktoś pomoże. To, że nie latałam jeszcze samolotem to nie znaczy że jestem jakaś głupia poprostu boje się latać i gdy miałam wybór podróż innym środkiem lokomcji rezygnowałam z samolotu. Teraz niestety nie mam wyboru i muszę lecieć samolotem

Gość powiedz powiedz.
upierasz się na ten bagaż podręczny? tak jak ci już wszyscy powiedzieli wszystko zależy od linii jakimi lecisz dlaczego nie chcesz zapytać szefa?

oki z walizką dam sobie radę . Ale nie wiem co mogę wniej mieć czy mogę mieć kosmetyki w kosmetyczce?

głupio mi się zapytać poprostu

Gość ustalmy na początek
czy walizka jest dobrym rozwiązaniem? dużo rzeczy musisz zabrać? torba z miękkimi ściankami będzie pojemniejsza, tylko trudniej o to żeby nic się nie pogniotło

Gość nie badz glupia
i sie go zapytaj, albo zaloz ze lecisz np. ryanarem i wejdz sobie na ich stronke i sprawdz wszystkie wymiary i procedury, w sumie to wiekszosc lini ma podobne limity, oprocz ciezaru torby podrecznej, ale jak nie chcesz pytac szefa to najwyzej cos wyrzucisz LOL

Gość ustalmy na początek
jeśli się panicznie boisz zapytać szefa jakimi liniami lecicie, postaraj się żeby twoja torba nie przekraczała wymiarów 55cm x 40cm x 20cm i była jak najlżejsza, tak do 10 kg (chociaż wszystko zależy od przewoźnika i może to być 8kg) albo zabierz torbę na ubrania, może być troszkę większa, coś takiego:http://www.domenasportowa.pl/product-pol-1932-Torba-ubraniowa-Roncato-Twin-4130.html

no wiadomo muszę zabrać kosmetyki,bieliznę na zmianę , ubranie na zmianę. wydaje mi się że taka mała walizeczka wygląda elegancko. A co z tymi kosmetykami w przezroczystej torebce to prawda? czy może być zwyczajna kosmetyczka?

Gość za chwilę się zdenerwuję
przeczytaj stronkę którą ci dałam tam są AKTUALNE przepisy, ostatnio latałam 2 miesiące temu więc może być coś inaczej w małą walizeczkę niewiele się mieści

Gość po pierwsze to kosmetyki
muszą być w opakowaniach NIE WIEKSZYCH niż 100 ml - dotyczy to WSZYSTKICH KOSMETYKÓW również kremów - jak będziesz mieć krem albo balsam w większym opakowaniu, wyrzucą ci i nikt nie będzie pytał. Po drugie łączna ilość tych kosmetyków nie może przekraczać 1000 ml bodajże. Nie możesz mieć pilniczka, cążek, scyzoryka, nic. Nie wiem jak bardzo przestrzegają tej torebki, ale, wiele razy widziałam, ze ludzie tak robią, więc może warto się zastosować do tego. Ja dla świętego spokoju zawsze nadaję bagaż z kosmetyczką, a na pokład biorę tylko torebkę w której mam dokumenty i pieniądze. Smieszą mni eludzi, którzy na pokład ładują się z wypchanymi walizkami i ściemniają, że ich waga nie przekracza 5 kg, chociaz ledwo je podnoszą, żeby włożyć do luku...

z tego co tam przeczytałam kosmetyki należy spakować w foliową torebkę , i trzeba wszystko wyjąć na taśmę czy to prawda? A jak jest z biżuterią np obrączką trzeba ją zdjąć?

czyli jak zapakuję w jedną torbkę foliową krem, pastę do zębów, szczoteczkę to będzie spełniała normy ?