Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tartaletka

slub z obcokrajowcem - gdzie i jak?

Polecane posty

Gość tartaletka

Mam pytanie do osob bedacych w zwiazku z obcokrajowcem, mieszkajacych za granica i planujacych slub lub majacych go juz za soba - na jaki slub sie zdecydowaliscie? W Polsce czy w kraju, w ktorym mieszkacie, a moze w jeszcze innym miejscu? Co z zapraszaniem rodziny dalszej i blizszej, pokrywaniem kosztow ich pobytu za granica (bo dla jakiejs grupy gosci miejsce slubu i wesela bedzie zagranica)? jak poradziliscie sobie z organizacja tego wszystkiego? I co z formalnosciami, ktore trzeba bylo zalatwic wczesniej? Jak to u was wygladalo/bedzie wygladac?

Gość ja jestem w poczatkowej
fazie planowania, na razie wyglada to tak ze: - slub bedzie w kraju w ktorym obecnie mieszkam - planuje skromny slub i skromne wesele bo nie lubie takich impres - z rodziny zapraszam tylko naj naj naj blizsza rodzine tj 5 osob (nie interesuje mnie co dalsza rodzina bedzie myslec) - tym 5 osobom planuje wynajac na kilka dni maly domek by czuly sie komfortowo, co do przejazdu nie wiem bo to wszystko zalezy czy beda chcieli jechac samochodem czy samolotem - jezeli zdecyduja sie na to drugie to postaram sie oplacic.