Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karollline

Czy to możliwe, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Karollline

2 tyg temu kochaliśmy się z chłopakiem bez zabezpieczenia, pełen wytrysk. Wzięłam ecapelle w 18 godz. po stosunku. Niby skuteczność w 1ej dobie wynosi 99 proc, ale... no właśnie. Czuję się nieciekawie, jestem zmęczona, ciągle chce mi sie spać, nie mam na nic sił... Czy powodem może być ciąża????

Gość nie mozesz byc w ciazy
ciebie to nie dotyczy 🖐️ :O

Gość Karollline
jakoś nie chce mi się wierzyć, że mogłabym zostać mamuską...W sobotę powinnam dostać okres, także poczekam jeszcze.

Gość zenira ufira
co za brak odpowiedzialności;/

Gość Karollline
Niby czemu brak odpowiedzialności? Mam 25 lat, chłopak 28. Jesteśmy już długo razem, planujemy ślub, więc jesli teraz będę w ciąży to ojejku, troszkę za szybko, ale czemu nie? Żadna tragedia. Może dlatego nie biegnę do apteki po test. Jestem po prostu ciekawa.

Gość zenira ufira
to mogłaś od razu tak napisać, myślałam że mam do czynienia z jakąś małolatą

Gość oooooNaaaaa
oj ciężko abyś była w ciąży:) może po prostu odczuwasz brzydką pogodę? albo organizm Ci tak reaguje na tę bombę hormonalną albo wiele innych ale ciąża nie bardzo...

Gość Karollline
Heh, ja już dzwoniłam do chłopaka, pytał się, czy ma kupić test, ja mu na to, że lepiej jakieś witaminki i jogurt, hehe> Też mi się wydaje, że raczej nie jestem. Ale przeczytałam, że dużo kobiet odczuwa chroniczne zmęczenie na początku ciązy.

Gość to w czym problem
Bo coś podejrzewam że największy problem w tej sprawie to przedwczesny wytrysk twojego chłopaka. To sie leczy.

Gość cześć .........
po tych tabletkach są takie objawy. tabletki sa silne, moja znajoma trafiła nawet po nich do szpitala na kilka dni, siostra za to dostałą krwotoku ale nie wiem po jakich. pozdrawiam. p.s nie jesteś.

Gość kozetka
te tablteki "po" rozregulowuja cykl zupelnie, wiec nie zdziw sie jesli nie dostaniesz planowo okresu, dostaniesz pozniej/wczesniej, bedzie za dlugi/zbyt krotki, bedziesz robita i zmeczona. Zafundowalas organizmowi bombe hormonow takze teraz calkowite pomieszanie bedzie i wszystkie objawy mozliwe.

Gość Karollline
Dzięki, dziewczyny... to pewnie przez tę bombę hormonalną. To nie jest tak, że nagminnie korzystam z tego typu środków. Zazwyczaj zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, ale nie było.... escapelle wzięłam po raz pierwszy, nie sądziłam, że spowodują takie rozbicie, ale cóż, przetrzymam

Poczekaj do soboty- trzeba było się upewnić jak zadziała tabletka, jakie są możliwe skutki uboczne, o ile może przesunąć okres... Bo o tym "przesuwaniu" nie słyszałam. Tak czy inaczej, ZAWSZE kiedy dochodzi do wytrysku bez zabezpieczenia jest ryzyko ciąży. Skoro masz okres w sobotę, czyli 2,5 tyg. po tym stosunku- jest opcja że trafiłaś w swoje dni płodne. Nie jesteś dzieciakiem, więc nie straszę, to co sama napisałaś to fakt- wiele kobiet na początku ciąży odczuwa zmęczenie czy raczej senność, i Twoje objawy pasują do ciąży dużo bardziej niż objawy co poniektórych nastolatek tutaj "bo tydzień temu on mnie dotknął ręką którą dotykał penisa a teraz mam wzdęcia i nudności". Z nerwów bierze się masa dolegliwości żołądkowych, bóle głowy (a ciężko o te objawy w pierwszym czy drugim tyg. ciąży). Senność z nerwów się nie bierze raczej, za to jak działa Escapelle- nie jestem pewna. Poczekaj do soboty i powodzenia. Tak na przyszłość- zawsze, nawet z prezerwatywą, możesz być mamą :)

wmówiłaś sobie to ze zaciążylas i teraz zmęczenie, sennosc i ogolne oslabienie uwazasz za jakies znaki ... Nie mysl o tym . Predzej czy pozniej dowiesz sie czy jestes w ciazy :)