Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterapia

Scenariusz do serialu

Polecane posty

Gość Kafeterapia

witam mam zamiar napisać scenariusz do serialu komediowego chce abyście się przyłączyli i napisali go razem ze mną. Serial będzie opowiadał o przygodach 6 przyjaciół 3 chłopaków i 3 dziewczyny wszyscy zakończyli edukacje i rozpoczynają "dorosłe" życie. Zacznijmy od Imion i cech bohaterów co proponujecie?

Gość łoł jakie fascynujące

Gość Benekolinol
Eryk Wacław Tomek Ela Gosia Lena

Gość kaskadka
ale to juz bylo. Nic nie przebije Przyjaciol wiec nie masz co probowac

Gość Kafeterapia
czemu nie mozna zrobic blokersa np skończył zawodówkę i zna się na Hip hopie, rapuje w małym klubie tańczy breakdenca i jest typowym podrywaczem

Gość Kafeterapia
Wiem. Ale chcę zrobić cos na wzór przyjaciół ale nieco pozmieniać

Gość tyfgty
dziewczyny: jedna babochłop, druga łamaga, a trzecia intelektualistka faceci: 28 letni prawiczek , następny to jakiś kryminalista a trzeci zniewieściały facet Żeby był taki skład to może nawet zaczęłabym jakiś serial oglądać :classic_cool:

Gość Kafeterapia
no ciekawy wybór z tym kryminalistą ,a z prawiczkiem można stworzyć niezłe historie dobre! A gdzie rozgrywała by się akcja jakie miasta proponujecie ?

Gość Kafeterapia
Najważniejsze to mieć koncepcje potem to juz tylko sprawa techniki znam ludzi którzy pomogą mi napisac go dobrze.

Gość tyfgty
heh, ja już nawet zrobiłam sobie ten film w głowie :D Np. kryminalista rozmawia z intelektualistką, lub babochłop atakuje zniewieściałego :D Prawiczkowi podoba się łamaga, bo zawsze na niego coś rozlewała itp, i to był jego pierwszy fizyczny kontakt z dziewczyną :D

Gość Kafeterapia
Zobaczymy Hinatko a kim by była Hinatka ? jak miała by na Imie co lubiła wymyśl jakies cechy:)

Gość Kafeterapia
tyfgty dobry pomysł z łamagą i z pierwszym kontaktem prawiczka Prawiczek pracowałby np: w Filharmoni ale nienawidził by tej pracy bo nie lubi muzyki powaznaj po pracy lubi słuchac rocka

Gość tyfgty
Powinien jeszcze dużo czasu przesiadywać przed komputerem :D Wszyscy mogliby też np. poznać się przez internet przez jakiś zabawny przypadek. Później mogłoby być tak, że przez cały czas ich losy się krzyżują :D Mały Szogun Czego nie ma?

Gość Kafeterapia
niezły pomysł Ale wszyscy powini mieszkac w jednym mieście najlepiej niedaleko siebie np: dwie dziewczyny są sąsiadkami na tym samym piętrze mieszka jeden z chłopaków znaja się dobrze.Potem z Alaski przyjerzdza kryminalista który spedził 5 lat na pracach właśnie tam. wchodzi do baru,pubu (nie wiem dokładnie jeszcze co) i poznaje reszte. Pozostaje jeszcze 1 dziewczyna i 1 chłopak aby wszyscy tworzyli paczkę

no, to taka dziwaczna.. łamaga może nawet być :P jakaś taka mroczna panienka, co czasem zapomni ugryźć się w język :< i ma trudności z odnalezieniem się w dorosłym świecie, infantylna, jeszcze trochę dziecinna :P płacze z byle powodu, ale też dużo się śmieje. ogólnie dobrze by było, żeby to była wariatka ;) może być? :>

Gość tyfgty
No ja bardziej myślałam w inny sposób. 3 dziewczyny mieszkają razem, 2 chłopaków również. Każdy z nich chce znaleźć drugą połówkę w internecie, ale ich naiwność wykorzystuje kryminalista. Kiedy właśnie prawiczek został oszukany, w kawiarni czy pubie oblewa go czymś łamaga, która tam pracuje i rozpoznaje kryminalistę, z którym wcześniej również miała do czynienia. Tak się zapoznają, ale prawiczek bardzo się peszy i ucieka. Później może się okazać, że są sąsiadami.

Gość Kafeterapia
Popieram Hinatkę przydac się może taka jedna wesoła zwariowana postać która jest niezłym świrusem ale za to tak naprawde jest nieco zagubiona brak jej tej jedynej miłości lubi mroczne klimaty. No i oczywiście jeden sarkaztyczny facet który ma nieprzeciętne żarty i pecha do kobiet czyli 1koleś zafascynowany kobietami, niezły amant oddaje się hobby jest przystojny lecz inteligencja niegrzeszy ale zna sie jak nikt na (......) 2koles to prawiczek niesmiały z poczuciem humoru sarkaztyczny średniej urody nie nawidzi swojej pracy uwielbia (......)

Gość tyfgty
Później też mogłoby się okazać, że kryminalista to jakiś kuzyn tego drugiego chłopaka. Wprowadziłby się do nich i toczyłby wojny z prawiczkiem :D

Gość Kafeterapia
też nieżle no jakie jeszcze propozycje macie co do postaci i i ch zachowania Nie zapomnijmy też o miejscu akcji przydało by się także miejsce w którym wszyscy by się spotykali

Gość Kafeterapia
no podoba mi się konflikt kryminalisty z prawiczkiem kryminalista był by słabo zbudowanym mężczyzną z zarostm długimi włosami raczej poważnym podejściem do życia bojącym się funkcjonariuszy państwowych typu strażak, policjant, lekarz,itp. miał by smieszny tatuaż na karku i był by bardzo bogobojnym i wierzącym człowiekiem załóżmy że jest katolem

Kafeterapia--> imiona najlepiej sam/a wymyśl :) aha, i daj mi znać jak zaczniecie castingi, będę się starać o rolę 😭 najlepiej juz teraz mi ją obiecaj :> :classic_cool: musze mieć alternatywę, w razie gdybym nie dostała się na studia :O

Gość tyfgty
łamaga mogłaby być również wyjątkowo silna, i nie zdając sobie z tego sprawy wyrządzałaby ludziom krzywdę ;D

ja jestem słabiutka 😭 kafeterapia--->dodaj jakiś trójkąt i związek homoseksualny :classic_cool: będzie ciekawiej :) może też niech wszyscy piszą na kafe, ale żadne o tym nie wie..?

Gość tyfgty
Pewnie jeszcze mi przyjdzie miliony pomysłów, ale już muszę zmykać. Może jutro coś dopiszę. Ps. Ja o rolę się nie będę ubiegać, ale jakaś dedykacja lub wzmianka mile widziana :classic_cool: