Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

czy ksiadz musi być prawiczkiem zeby zostać ksiedzem?

Polecane posty

Gość
to spytaj bol ja juz żadnymi nie mam doczyniania

nie musi byc prawiczkiem :) bo powołanie mozna odnaleźć w różnym wieku :) mozna przezyc jakiejś duchowej metamorfozy i dopiero w wieku 30 lat odczuc chec służenia Bogu :) a do 30-stki rózne rzeczy sie mogą dziać :D Nie wazne kim byles kiedys. Wazne kim jestes teraz .. :)

Gość
czy jesli 5 minut temu wciągałam kreske to teraz nie jestem juz narkomoanka? :]

Gość ma byc prawiczkiem przez cale
zycie, ale zaden nie jest, bo oni nie traktuja tej roboty powaznie i w zadnego Boga nie wierza

Gość ksiadz musi
miec nienaruszonego penisa.!specjalana komisja to bada:D

Gość
ale udaja ze wierzą żebypic wino mszalne ? biedne zakonnice mozna sprawdzic:( ,facetom jak zwyklw sie upiecze :(

Gość owca fetyszy
przerwo, masz prawiczkowy fetysz?

Przerwa Miedzy palcami 90 Chyba w ogole nie zrozumialas pytania jakie zostalo tu zadane . otóż : czy ksiadz musi byc prawiczkiem zeby zostac ksiedzem ? Odpowiedz brzmi nie . ! bo nie jest istone co robił kiedys tylko co robi teraz . Bedąc ksiedzem musi zyc w celibacie . Jesli przed chwilą wciagnelas kreske to narkomanka jestes nadal :) dopoki nie zerwiesz z tym definitywnie . :P Przyszły ksiadz jesli uprawial seks juz nigdy nie bedzie prawiczkiem . Aczkolwiek pozniej moze zyc w celibacie . Jesli Ty bralas keidys narkotyki juz zawsze bedziesz narkomanką :) Ale mozesz z tym zerwac .. jelsi tylko chcesz :)

A pytania moglas nie zrozumiec dlatego bo jest ono zle zadane . czy ksiadz musi byc prawiczkiem zeby zostac ksiedzem ? powino byc : czy mezczyzna musi byc prawiczkiem zeby zostac ksiedzem ?

Gość
to było oczywiscie tylko pryzkład :classic_cool:

ed: kretyński temat, a ty co sądzisz edd? edd: ksiądz raczej powinien być prawiczkiem, bo to z powołania chyba jest...nie wiem a ty eddy? Co sądzisz? eddy: nie ważne co sądzę, odwal się edie: eddy weź opanuj się, nie rób wsi...a wracając do pytania, hmm uważam, że wcale nie musi być prawiczkiem

Gość Karr669
Oczywiscie ze nie musi byc prawiczkiem. Chociaz tez nad tym myslalam... Ale jak sie tak zastanawiam to chyba trudno mu zyc w celibacie kiedy juz skosztowal tego owocu? No ja tam nie wiem... Tried........

Gość wejdz na gg
:) jak możesz

Dla mnie w ogóle bez sensu że ksiądz nie może mieć żony i dzieci.. No bo jak ktoś może nas pouczać na temat pożycia małżeńskiego lub uczyć dzieci na religii co to jest rodzina skoro sam tak do końsa nigdy tego nie zaznał .. o.O

Gość politowanie wam
wow! Ksiądz nigdy nie był dzieckiem, ani nie miał żadnej rodziny! Coś nowego.. Najwyraźniej oni z nieba spadają. A to by się nawet zgadzało, bo w końcu od Boga mają powołanie. Tak, czy siak jednak coś na ten temat wiedzą, noothingg ;]

Gość a czy pierdolenie kotka za
pomocą młódka chirurg musi mieć coś złamane żeby to umieć to poskładać a psychiatra musi być psychicznie chory by leczyć ludzi a po drugie celibat to nie wymysł papieża tylko kobiet po co mic jedna bułeczke jak mozna miec piekarnie

Gość gość
Chcesz poznać co to prawdziwy seksik? Zimna suka i gorąca kochanka, przyjaciółka. Zadzwoń do mnie skarbie, jeśli Ci się podobam i mnie zerżnij, tak po prostu.Czekam na Ciebie na http://www.sextelefon.org.pl/ jestem Kinga, tczecia od góry.

Gość gość
Może troche offtop ale jak nudzi się Wam seks z partnerką to warto spróbowac czegos innego. Nasz związek uratowały sex telefony. Zacząłem od profesjonalistek z http://boginiesexu.pl/ a one tak mnie wyuczyły, że teraz swoją żonę doprowadzam do orgazmu przez telefon. Mówie Wam fajna odmiana!

Gość Edi

Nie musi ale powinien! Jakoś sobie nie wyobrażam jak normalny obywatel cywil który wg. religii katolickiej jest zobowiązany do trzymania czystości małżeńskiej z jednym jedynym partnerem również nieskalanym grzechem wszeteczeństwa przestrzega zasad wiary, a kandydat na przyszłego księdza może sobie w tym zakresie przed ślubowaniem kapłaństwa postępować zgodnie z własnym widzimisiem, no bo jak to... "przecież mnie małżeństwo nie dotyczy". Oczywiście rozumiem, kwestia powołania, itp. ale właśnie po to ustalono te zasady odnośnie wszeteczeństwa czy współżycia małżeńskiego, żeby ukrócić wszelkie spekulacje czy oby czasem ów ksiądz nie poczuł "powołanie" tylko dlatego by uniknąć wszelkiej odpowiedzialności od grzechu. To takie wygodne myślenie. A co po ślubowaniu gdy nagle przypomną mu się najlepsze czasy i jak przed ślubowaniem miał problemy z przestrzeganiem zasad wiary, tak i po ślubowaniu dalej będzie tkwił w stanie rozpusty, tym razem zostając pedofilem, bo powszechnie wiadomo że dzieci nic nie powiedzą, nie rozumieją, itp. To jest właśnie pokłosie pedofilii w kościele, różnej maści dewiantów i homoseksualistów ukrywających się za przebraniem księdza którzy przed życiem kapłańskim prowadzili rozpustne życie i teraz albo w ten sposób przyjmując sakramenty liczą na odkupienie albo dalej chcą prowadzić takie życie za przebraniem księdza, bo jak powszechnie wiadomo księdza nikt o nic nie będzie podejrzewał, także wyjścia są dwa, albo zniesienie celibatu, albo trzymanie się zasad wiary katolickiej odnośnie czystości i seksu wyłącznie małżeńskiego.

Z całym szacunkiem dla prawdziwych księży!