Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka na emigracji

kolezanki z klasy i ich zachowanie USA

Polecane posty

Gość olka na emigracji

Witajcie,jakis czas temu rozpoczelam nauke w beauty school-w klasie jestem jedyna "obca".Co mnie ogromnie zaskoczylo(nie dostrzeglam tego zjawiska- az tak nasilonego w Polsce),mianowicie chodzi mi o dwulicowosc,nielojalnosc( powtarzanie wszystkiego jak papuga,nawet w sytuacji kiedy wyraznie powiedziano"zachowaj to dla siebie",obrabianie tylka nieobecnym-i to w bardzo niekulturalny sposob,wysmiewanie,wysmie wanie i jeszcze raz wysmiewanie) a pozniej zawisc.I ta ich nieszczerosc,mamy w klasie dziewczyne,jest wyjatkowo nieurodziwa,ale jest naprawde sympatyczna osoba-a te tylko: ale masz sliczne wlosy(jest akurat zupelnie odwrotnie),ale masz super wciecie w pasie(dziewczyna niestety nie ma wogole tali-ma nadwage) itd...to jest przykre...zauwazylam to w roznych srodowiskach mlodych ludzi na przelomie kilku lat ,niestety,nie byl to moj pierwszy raz.Wyciagnelam takie wnioski: ze jezeli ktos nam prawi(tam) jakis komplement "to akurat to, co mamy chwalone" mija sie z prawda o 180%.Pozatym wychowane sa "bez stresowo",maja ogromne mniemanie o sobie-kazda z nich,dla nich czyms normalnym jest spoznic sie na lekcje,a jak juz sie pojawi to najpierw wyciaga sobie torbe z KFC albo innej restauracji i konsumuje przez nastepna godzine.Nie maja zadnej samo-kontroli,dyscypliny,choci az na pierwszy rzut oka wydaja sie naprawde sympatycznymi kolezankami.No i glowny temat rozmowy:co dzisiaj zjemy na lunch A jakie Wy macie doswiadczenia?

Gość olka na emigracji
up

Gość licho nie spi
Ola ,nie tylko w szkole tak samo jest w pracy na pierwszy rzut oka miłe,przyjacielskie a tylko sie odwróc to juz nadaja na ciebie.Dla mnie amerykanie to najbardziej falszywy narod na swiecie. To samo co ty maja moje corki w podstawowce. Najpierw dzwonia ,potem odwiedzaja w koncu zostaja na sleep over ,a w poniedzialek przychodzi moje dziecko ze szkoly i placzac opowiada jak to kolezanka obrobila jej tylek tylko dlatego ze nie mamy ogromnego domu z 4 sypialniami.

Gość olka na emigracji
do licho nie spi zartujesz,ja bym wiecej ich nie zapraszala!Wiesz mialam dzisiaj takie zawody w szkole-zdobienie paznokci na hallowen-swietnie wszystko przygotowalam(jestem po 2 letniej szkole kosmetycznej w Polsce),zdobienie paznokci to moja specjalnosc-hobby,dobra jestem w tym co robie i wiesz co przegralam z nimi(one malowaly jak 5 letnie dzieci zero talentu,nic,nie musze dodawac dlaczego)! A ty mialas jakies nieprzyjemnosci w pracy?

Gość olka na emigracji
Nie jestem tez chwalona(kiedy zrobie cos dobrze),jestem ciekawa skad takie cos sie w nich bierze? moze to wychowane tak?

Aktualnie problemow nie mam bo nie pracuje ,ale jak pracowalam to niestety tak. Tak masz racje to jest wychowanie ,a ludzie sa pusci ,zbyt pewni siebie ,bez zahamowan ps :to ja licho ...zabezpieczylam haslo ,zanim napisalam post zapomnialam haslo...

Gość wiesz beauty school to
nie Harvard, wiec poziom panienek adekwatny ( nie obrazajac nikogo). W POlsce np. w szkole fryzjerskiej czy kosmetycznej nie mysle zeby byly same sympatyczne intelektualistki. To razcej specyfika srodowiska a nie calych USa.

Gość olka na emigracji
Najbardziej wkurzajace jest to ze nasza Polska edukacja psinco dla nich znaczy!A jestesmy 100 razy lepiej wyedukowani.Obecnie w tej szole co jestem to jest chyba jakis zart,brakuje mi bardzo tej naszej Polskiej dyscypliny,pilnosci,pracowitosci.One potrafia nie przyjsc do szkoly bo wieczor wczesniej za bardzo poimprezowaly! Ja pracowalam na poczatku"po fabrykach"tam jest najwieksze chamstwo mysle,nigdy wiecej!A Ty gdzie pracowalas?

Gość olka na emigracji
Wiesz daruj sobie te niegrzeczne porownania intelektualne.Ja bede zakladala swoj salon,wiec licencjat gdzies musze zdobyc!

Gość olka na emigracji
Co ty mowisz?nawet w takich miejscach panowalo chamstwo?

Gość olka na emigracji
Chicago.

Gość olka na emigracji
Czy moge Ci sie zapytac jakie odnioslas wrazenie w tej szole?podobalo Ci sie jak tutaj nauczaja?

Gość olka na emigracji
o jeju,zartujesz?

szkola byla fajna w klasie bylo na 4 ,-2 polki i 2 rumunki ,wiec sila rzeczy z polka trzymalysmy sie razem.

Gość olka na emigracji
jeju a co on ci zrobil?jak Cie traktowal?

Gość olka na emigracji
Dobrze rozumiem ze to byl college?a jak tam kolezanki nie mialy problemu z jezykiem?

Gość olka na emigracji
w zyciu o facecie nie slyszalam.

Ola lepiej nie pytaj to jest psychopata.Pacjenci byli traktowani jak zwierzeta a ja jak zlo konieczne

Gość olka na emigracji
zartujesz.ponawiam pytanie o jezyk.

Gość olka na emigracji
Dobrze rozumiem ze to byl college?a jak tam kolezanki nie mialy problemu z jezykiem?