Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejsdfgh

Brak biletu ztm

Polecane posty

Gość ojejsdfgh

Mam pytanie czy jeśli złapała mi kontrola w tramwaju i wypisała mi kare bo nie mogłam znaleźć biletu a miałam, teraz go już znalazłam. czy jak się odwołam to mi to uwzględnią?? bilet był 20-minutowy ulgowy ( ważny w trakcie sprawdzania)

Gość ja piertolę
pewnie nie, bo jaki masz dowód, że miałaś go przy sobie?

Gość ojejsdfgh
no właśnie nie mam żadnego dowodu... :( myślicie że będę musiała zapłacić tą kare ?

Gość ojejsdfgh
co to za różnica czy kara czy opłata dodatkowa, mnie interesuje czy uwzględnią to że miałam ten głupi bilet??

Gość stanowczo jestem na nie
jeżeli uznaja bilet to i tak trzeba będzie prawdopodobnie zapłacic 10% od tej kary. Podobno tak jest, mi sie jeszcze nie zdarzyło wiec nie wiem :)

Gość
napisz odwolanie, wyslij z xerem biletu, albo pogadaj osobiscie z kierownikiem

Gość ojejsdfgh
10% to nie tak dużo:) patrząc na to że mam zapłacić w ciągu 7 dni 106 zł Zobaczymy jutro co powiedzą...

Gość
wez jakas kolezanke ze niby swiadek ze jechala z toba i w ogole najlepiej nastepnym razem szukaj tego biletu do skutku

Gość musztarda po obiedzie
Wątpię, czy nie jest za późno, ale próbuj. Na moje rozumowanie, bilet jest ważny na czas podróży i należy mieć przygotowany w razie kontroli. Teraz to już pozamiatane, bo ci mogą powiedzieć, że mogłaś go zdobyć od kogoś kto jechał tym tramwajem. To jest realne. Chyba, że mają specjalne oznakowania przy kasowaniu, ale nie chce mi się w to wierzyć. Według mnie nie da się tego udowodnić. Jeżeli nie masz na sumieniu podobnych występków, to zawsze możesz próbować i jeśli jesteś pewna swego, za to cię przynajmniej nie ukarają. A przedstawiona przez ciebie sytuacja mogła zaistnieć, jest taka mozliwość więc do dzieła.

Gość ojejsdfgh
akurat świadka to mam :)

Jeśli kasownik drukuje godzinę czy jakieś numery to powinnaś móc się odwołać - na mandacie powinno pisać gdzie i do kiedy (w KZK GOP np. do trzech dni). Choć z drugiej strony skąd wiadomo, że to twój bilet a nie wzięłaś od koleżanki? Najlepiej znajdź numer w sieci i zapytaj. Ja się odwoływałam ale z miesięcznym imiennym. Mimo to zapłaciłam 'koszty manipulacyjne' 10zł :o

Gość z imiennim miesiecznym
tylko mozna. A z jakimkolwiek innym to nie. Niestety - pozamiatane. Moglas szukac do skutku, jak wiedzialas, ze masz. Trzeba bylo nawet wysiasc z nimi. Teraz juz nic nie zdzialasz niestety :(