Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sinead_o

przerwa od tabletek i jej skutki

Polecane posty

Gość czarodziejka z ksiezyca
Sinead a jak twoje piersi?Czy nadal są lekko pwiekszone czy wrociły do poprzedniego rozmiaru?bo moje nadal pwoiekszone, okres nadal mam.

Gość sinead_o
Chyba nie są powiększone bardziej niż normalnie przy okresie, o ile w ogóle są. Mam dość duże, więc małe wahania ciężko zauważyć, a do stanika się mieszczę ;)

Hej. Dziewczyny, nie martwcie się, że to ciąża! Ja właśnie ok. miesiąc temu też odstawiłam tabletki (Novynette) po 2 latach brania. I nie dostałam okresu jeszcze, chociaż mówi się, że tabletki regulują okres. ;) Też się bałam, że to ciąża, zrobiłam test, ale nie wykazał ciąży. Pare dni temu zaczęły mnie strasznie boleć sutki, zwłaszcza lewy no i dochodzi gęsta, biała wydzielina z pochwy. Podobno na okres mogę czekać nawet kilka miesięcy.. Ale w lutym zamierzam znowu wrócić do tabletek, chyba już nie umiem bez nich żyć. :)

Gość sinead_o
Owszem, tabletki regulują okres - na czas brania tabletek :) A po odstawieniu może być różnie. Ja na szczęście dostałam okres i czekam spokojnie na następny, a pozostałe opisane przez Ciebie symptomy (bolące sutki i wydzielina) już ustały. Co do drugiej części Twojego postu: jeśli nie dostaniesz okresu przez kilka miesięcy, to jak zaczniesz brać tabletki w lutym? Przecież to jest uzależnione od cyklu i trzeba rozpocząć przyjmowanie tabletek od pierwszego dnia cyklu (czyli miesiączki). Czy są od tej reguły jakieś odstępstwa, o których nie wiem? Mnie też się ciężko żyje bez tabletek i z niecierpliwością czekam na koniec przerwy :) Aha, jeszcze się zastanawiam, czy znów mogę przytyć, kiedy wrócę do tabletek? Czy to jest taki jednorazowy "bonus", kiedy zaczyna się stosować tabsy pierwszy raz w życiu. Mam nadzieję, że nie czeka mnie powtórka.