Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakaka 12345

Przemyt papierosów i tytoniu za granicę! POMOCY !

Polecane posty

Gość kakakakaka 12345

Czy ktoś może orientuje się co grozi za przemyt papierosów i tytoniu za granicę gdy policja czy straż graniczna złapie człowieka do rutynowej kontroli a potem okaże się co tak naprawdę przewoził ??? Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją ??? Jakie są skutki prawne i karne ?? Proszę o odpowiedź !!!

Gość co rozumiecie przez wagon
? Taki kolejowy?????????

Gość nananananananananaaa
taka ilość już nie podlega grzywnie :)

Gość bleble1
hehehe "kolejowy" dobre

o ile nic się nie zmieniło to kara zależy od wartości przemycanego towaru. Policzą jaką wartość rynkową mają te kartony plus tytoń i w zależności od sumy albo bedzie grzywna albo poważniejsze konsekwencje.

hahaha wagon to 10- paczek problem tkwił w tym, że do ue nie wolno wwieźć fajek spoza ue!! podobno celnik mu powiedzial ze polskich mógłby wwieźć nawet 5 kartonów, ale spoza unii jest zakaz.. :O:O

Gość ale ile to jest ten wagon
niech mi ktoś odpowie, bo mnie to zainteresowało!

Gość Funkybebe
Jest to przestepstwo gospodarcze. Za to placi sie i to solono . Zgadujac tak z czapy powiem, ze za 40 wagonow mozna liczyc ok. 3000 eur kary, plus oczywiscie przepadek przemycanych rzeczy. W razie niezaplacenia jest mozliwosc zamiany kary grzywny na kare pozbawienia wolnosci. Niemcy lubia tez potrzymac w areszcie pare mieszkow do sprawy. Oj lubia.

Na fajkach musi być akcyza z kraju UE by móc je wozić po UE. Gdyby na fajeczkach wyprodukowanych na Białorusi (zamiast "akciznych marek") nalepić znaki polskiej akcyzy, to możnaby je wozić po UE... Tylko, że właśnie na różnicy w akcyzie jest biznes przemytników...

Gość kakakakaka 12345
Te 40 wagonów to polskie fajki który miały być przewiezione do anglii... taka ,,suma,, raczej wyda się podejrzana,będzie wiadomo że to nie do użytku własnego jeśli były gdzieś w tirze pochowane:-/

Gość kakakakakaka 12345
wypraszam sobie... nie znasz sprawy to po co się wypowiadasz ? Ja jestem w 7 miesiącu ciąży i chodzę do pracy i zajmuje się domem,to problem mojego dobrego znajomego i chce się dowiedzieć czegoś więcej gamoniu:-/Bóg jak rozdawał rozum to stałeś w innej kolejce:-/

Gość gość
– nadalam paczke z 12 wagonami papierosow przez firme przewozowa kto placi kare jak celnicy zlapia kierowcę? Ja nie dostałam żadnego potwierdzenia nadania paczki tylko naklejania był adres na paczce.