Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bayy

Co na obiad robicie bo ja nie mam koncepcji??

Polecane posty

Gość tak mysle
pierogi zrob bedziesz miala z glowy jutro obiad:-)

Gość byaa
ostatnio były pierogi:(

Gość ja mam gulasz
wołowy bez żadnych zasmażek i innych dodatków :D z kasza i ogórkiem kiszonym :D

Gość dawwria
ja ziemniaki z piekarnika :) Ziemniaków nie obieram, tylko nacinam krzyżyk, który w trakcie pieczenia się rozejdzie troche i wsadzam do piekarnika, bez zadnych olejów itp. Piecze się ok godziny, robi się pyszna chrupiąca skórka :))potem wsadzę tam starty ser, do tego salatka z pomidorów i smietany i cebulki :) Ja nie przepadam za miesem, ale mozna do tego jakiegos kotleta machnąć. A no i wazne, zeby te ziemniaki w miare duze byly Mysle tez nad plackami ziemniaczanymi na dzisiaj, ale nie bardzo mi sie chce trzeć :/

Gość Waszkaa
Kopytka ze sklepu do nich pieczarki uduszone z cebulka i zabielone śmietana

Gość obiadosssssssss
dawwria - jak Ty jesz te ziemniaki? przeciez na skorce jest ziemia, one sa brudne? myjesz je wczesniej? bo ja sobie tego nie wyobrazam:(

Gość tam taram ta
zupa pomidorowa i piersi kurczaka w sosie winnym ze sliwkami i pomaranczami wydaje sie czasochlonne,ale wrecz przeciwnie.szybko sie robi i super smakuje :)

Gość dawwria
pewnie ze myje, dokladnie nawet :] Poza tym ja kupuje takie juz specjalne do pieczenia, nazywaja sie roast potatoes i są już przygotowane- tzn czyste. Nie wiem czy takie w polsce mozna dostac, ale chyba tak.. :)

Gość a ja robie sobie
w zasadzie juz wczoraj zrobiłam zupe kalafiorową

Gość obiadosssssssss
no jak z tymi ziemniakami ktos jeszcze tak jada? bo mam ochote na cos takiego, ale przeciez te ziemniaki sa brudne! to nie jest niezdrowe? jecie tak?

Gość obiadosssssssss
ahaaaa:D ok, dzieki za odpowiedz:D to moze ja kupie zwykle ziemniaki i je obiore, a pozniej do piekarnika? haha:D

Gość
Kotlety schabowe z surówką, pomidorowa z ryżem. Jutro może makaron z sosem pomidorowym.

Ja mam dzisiaj kotlet z piersi z kurczaka, ziemniaki okraszane cebulką , surówka z kiszonej kapusty z marchewką a na deser gofry

Gość haloo
ziemniaki umyc szczoteczka osuszyc nakluc widelcem i do kuchenki mikrofalowe na ok 6 minut rozkroic sol maselko smacznego

Madusia ja jutro mam zamiar robić tez naleśniki i do tego śmietana wymieszana z dżemem jagodowym mniam

Gość jarzyny z mrozonki
gotuje na parze lub w wodzie, są takie które maja nawet 9 rodzajów warzyw, do tego ryż lub makaron i jogurt z czosnkiem i przyprawami jako sos albo gotuje gar zupy takze z mrozonek, na oliwie, jem z ryzem lub makaronem i mam obiad na 3 dni ale ja gotuje tylko dla siebie, chłop by się tym nie najadł, zaleta jest taka, ze od tego się nie tyje, niestety przy "męskich" obiadach można się szybko roztyć

Gość
Jak ktoś lubi makaron, może zrobić spaghetii albo jakąś zapiekankę.

Gość bajbazi to co kozie
z dupy wyłazi

Gość dawwria
wpisz sobie w google: pieczone ziemniaki z piekarnika, pokaze ci sie duuużo przepisów i takie ze skórką i bez i krojone i w całkości. Coś sobie wybierzesz :) Ja uwielbiam tą skórkę, dlatego tak je robie, ale to zadna zasada :) Pyszne jest ten ser sie w nich roztapia... :D

Gość dawwria
no wlasnie, mozna je wczesniej wstawic na kilka minut do mikrofalówki, szybciej sie zrobią wtedy :)

Gość jarzyny z mrozonki
taka mrozonke mozna tez usmazyc, nawet z kawałkami mięsa i wypełnić nia naleśniki, skoro juz mowa o naleśnikach :D też jest pyszne polecam raz się zdusić i ugotowac gar mięsa mielonego z pomidorami, będzie na tydzień, można to podawac tez jako farsz do nlesników, polewac tym makaron i ryż, kasze, zwykły kiszony ogórek doda innego smaku

Gość cbcbbbvcbvc
naleśniki z pieczarkami, mozarellą i i grillowanym kurczakiem