Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motyl333

nieplodnosc w Anglii!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość motyl333

Dziewczyny prosze powiedzcie mi jak to jest w Anglii.2 miesiace temu poszlam do GP poniewaz mam problemy z zajsciem w ciaze.Opowiedzialam im wszystko.Mam za soba 2 ciaze biochemiczne.U mnie bylo tak ze @ spoznial mi sie okolo 10 dni wiec robilam test.Oczywiscie 2 razy byl pozytywny wraz z hormonem hsg.A po 3 dniach zaczynalam plamic.I tak przez okolo 10dni.Nastepnie po 2 tyg przychodzila miesiaczka i nastepny cykl.A staram sie o dziecko 1.5 roku. A w GP powiedzieli mi ze jestem zdrowa bo zaszlam w ciaze.Nie chca zrobic mi zadnych badan:o W Polsce lecze sie w klinice leczenia nieplodnosci.Problem jest taki ze tylko 2 razy w roku jestem w Polsce. Chcialaby sie dowiedziec czy macie jakies doswiadczenia zwiazane z nieplodnoscia w Anglii.Czy leczycie sie w GP na bezplodnosc?Z gory bardzo dziekuje za odp:)

Gość motyl333
kobiety odezwijcie sie:)bardzo mi zalezy:)

Gość motyl333
ojej nie wkleilo mi sie:( Dziewczyny chcialabym sie dowiedziec czy macie jakies doswiadczenia z nieplodnoscia w Anglii?czy leczycie sie w GP?Ja jestem po 2 ciazach biochemicznych(@ spoznila ni sie 10dn,test i hcg poyt.a macica czysta)a staram sie o dziecko 1.5 roku.W Polsce lecze sie w klinice leczenia nieplodnosci.Ale problem jest taki ze tylko 2 razy w roku jestem w Polsce. W GP powiedzieli ze jestem zdrowa bo 2 razy zaszlam w ciaze i nie chca zrobic mi zadnych badan.

Gość a mamy jakis wybor
wiem tylko ze jedna ze znajomych miala 3 razy in vitro,ale rzecz jasna prywatnie.

Gość nwmgn
Hej:) Na temat nieleczenia niepłodności Ci nie pomoge natomiast mogę Ci udzielić rady na temat opieki nad ciężarną w UK.Jak już zajdziesz w ciąże radze sie spakowac i wrócić na czas ciąży do Polski.Tam nie dostaniesz nic na ewentualne podtrzymanie(a po 2 ciązach biochemicznych powinnaś i oczywiście współczuje Ci tego co przeszłaś).Do 12 tygodnia jest naturalna selekcja,jeśli dziecko jest silne-przeżyje jeśli nie to sorry:/ i oni Ci nie pomogą jeśli (odpukać) coś złego zaczełoby sie dziać.Ja straciłam tam dziecko i nigdy więcej nie zdecydowałabym sie na ciąże w Anglii. Życzę wytrwałości w staraniach i powodzenia:):):)

Gość motyl333
dziekuje bardzo za stronke.Poczytam:)Badnia chcialabym zrobic na NHS.Teraz musze zrobic androgeny a prywatnie sa bardzo drogie :(Jak nie bedzie wyjscia to zaplace:o Ktos jeszcze cosik wie?:)pozdr.

Gość motyl333
nwmng tak wiem o tym wszystkim.:oJa jak poszlam do szpitala z plamieniami to tez mi nic nie powiedzieli:oMialam straszne bole w podbrzuszu nawet nie dostalam zadnych tabletek przeciwbolowych.No coz...Dlatego mam tutaj tez polskiego zaufanego lekarza.Stracilam juz tyle kasy ze wolalabym zrobic badania horm.na NHS.

Gość a mamy jakis wybor
sprobowalabym moze powiedziec GP, ze leczysz sie w Polsce,ale poniewaz tutaj pracujesz to masz ograniczone mozliwosci wyjazdow a zlecono Ci zrobienie tych badan. Ja na szczescie problemow w kwestii plodnosci nie mam,ale mecze mojego GP o rozne rzeczy do tego stopnia ze przyslowiowy paracetamol dostalam tylko raz, w ciazy na tzw. "wszelki wypadek" i ze "moze sie przydac" :) Pamietam, ze bylam w Polsce i dostalam recepte na lek, ktory kosztuje prawie 400 zl. Musialam go brac,ale dostalam recepte od GP kiedy go poprosilam i lek tutaj byl dla mnie bezplatny. Warto probowac

Gość motyl333
w takim razie umawiam sie do GP:)Troche im pomarudze i moze mi sie uda:)Pozdrawiam:)