Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e-books

pomocy-zab

Polecane posty

Gość e-books

cześć chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat licówek. jakiś rok temu miałam robione leczenie kanałowe dwójki i widać, ze ząb przybiera nieco inna barwę niż zresztą, w związku z tym chciałabym to jakoś skorygować np za pomocą licówki, tylko nie wiem jakiej i ile by mnie to kosztowało i czy w ogóle się to opłaca. może są inne sposoby aby "zakryć" tego zęba? dodam, ze jestem jeszcze niepełnoletnia .

Gość pommponik
Przebarwienie koron martwych (po leczeniu kanałowym) zębów jest niestety typowe :-(. Licówki mogą być rozwiązaniem, ale tylko pod warunkiem, że korona zęba nie jest za bardzo zniszczona. Jeśli jest, a to niestety jest bardzo prawdopodobne w przypadku zęba martwego, to lepiej wykonać sztyft i koronę protetyczną. Można też spróbować wybielić taki ząb od środka. Dentysta wkłada do zęba specjalną wkładkę wybielającą, którą wymienia się co kilka dni. W większości przypadków jest to skuteczny zabieg i pozwala uniknąć kosztownych rozwiązań jak licówki i koronki. Dużo cennych informacji o licówkach jest na stronie http://www.anident.pl/protetyka-licowki.html

Gość Doswiadczona123
Licowanie zeba nie jest drogie. Zalezy od 60-80 zl. Ja licowalam i mam to juz 6 lat zadnych zmian.

Gość Doswiadczona123
Korona musi byc , ale mojej nie bylo wiele, bo pol zeba mialo plombe i nie bylo problemu. Idz do detysty i nie martw sie , zatuszujesz to.

Gość zxcvxs
no jak korona, to najlepiej w jakims dobrym fachowym miejscu, bardzo dobrych fachowcow maja w Galerii Usmiechu