Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i znow kasa

czy stac mnie na 2 dziecko??

Polecane posty

Gość i znow kasa

nasza corka ma 2,5 roku i tak sie zastanawiamy nad drugim dzieckiem, ale nie wiem czy damy rade finansowo:0 ja teraz siedze w domu z corka i nie zarabiam a maz zarabia ok 5tys z czego 1000 odchodzi na rate( za 5 miesiecy koniec) , 1000 na oplaty. (pisze pod pomaranczowym dla tego chce szczere opinie ) w sumie to te pieniadze strasznie szybko sie rozchodza i nie wiem czy damy rade zagospodarowac tymi pieniedzmitak zeby na wszystko starczylo. napiszcie ile zarabiacie i ile macie dzieci i jak dajecie rade?? tylko prosze piszcie prawde obojetnie pod jakim nickiem

Gość mamazuzi2009
wiesz co mysle ze to zalezy od tego czego mozecie sobie odmowic, ja siedze w domu z dzieckiem na zas.wychowawczym 400zl a maz zarabia 1600 zl, wynajmujmy mieszkanie za 830 zl + oplaty i dajemy rade

Gość alaaaa67
mam 2 miesięczną córeczkę. Macierzyński -1000zł, mąż - 3000zł, opłaty - 600zł (nie mamy kredytów, rat). Mieszkamy w średniej wielkości mieście. Nie narzekamy. Co miesiąc udaje się nam oszczędzić 200-300zł. Skromnie nie żyjemy.

Gość słodzitkie toffi
ja siedze w domu a maz zarabia 2200, mamy dwojke dzieci 1 i 5 lat i zyjemy normalnie!!!Mamy wlasne mieszkanie, oplaty i raty to ok 700-800zl

Gość słodzitkie toffi
jak ja bym miala tyle kasy co autorka to zylabym w luksusie :) zazdroszcze!

Gość i znow kasa
ale my tez nie zyjemy w luksusach... a pieniadze sie jakos tak rozchodza ze nawet nie wiem na co :/ i naprawde nie szalejemy z pieniedzmi ja np ubieram sie w lumpeksach serio! nie to ze mnie nie stac ale jakos lubie te sklepy:P a rzadko kiedy uda nam sie odlozyc chociaz te 200-300 zl w sumie to chyba na jedzenie wydajemy najwiecej pieniedzy (i nie pisze tu o kawiorze)ale nie zalujemy sobie i kupujemy to na co mamy ochote

Gość i znow kasa
a i jeszczejedno pytanie.. jak sobie radzicie z wychodzeniem do sklepu, galerii z 2 maluchow??

Gość My mamy dużo mniej niż ty
autorko. Po opłaceniu rachunków zostaje nam około 2 tysięcy na życie. My się zastanawiamy nad trzecim dzieckiem. Mamy teraz kredyty, jak je spłacimy to będzie zostawało 3 tys no i ja też kiedyś pójdę do pracy więc sytuacja finansowa nam się polepszy, a jak się teraz nie zdecydujemy to kiedy? Nie chodzę po galeriach bo mnie nie stać to nie wiem jak tam się zabiera 2 dzieci, ale do supermarketu często chodzę i nie mam większego problemu ze zrobieniem zakupów.