Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherrycoke

koszmarne noce- u połtarocznego dzieck a

Polecane posty

Gość cherrycoke

chodze jak zombie. jestem cholernie nie wyspana. moje dziecko budzi się w nocy co godzinę na picie, a tu mu smoczek wypadnie, a tu zasikał się i trzeba pieluszke zmienić. Budzi się co godzinę z płaczem. dzisiaj płakał godzinę be z przerwy szlochem takim ze nie mogłam go uspokoić. co sie dzieje??? Nie mam pojęcia. dziecko wykąpane., nakarmione. w pokoju temperatura odpowiednia. a on budzi się z wrzaskiem. aha i żabkowanie dawno ma za sobą. pomocy, czy wasze dzieciaczki tez tak koszmarnie śpią???

Gość od dawna ma te noce

Gość cherrycoke
od jakiegoś roku

Gość mamcicaa kalinkii
Moja corcia ma 7- miesiecy od 4 dni non stop budzi sie w nocy.Wczoraj poszla spac o 20.Obudzila sie ok.22 niechciala spac dopiero usnela ok.2 w nocy pospala moze z 1,5h i znow sie obudzila, potem ok.5 zasnela i co chwile sie budzila.Tez chodze nie wyspana i niewiem co robic.Mojej to zabki ida.

Gość cherrycoke
jak słysze jak kolezanki mówią że ich dzieci spią całe noce i po 12 h to mi sie wyć chce. jestem ciekawa ile jeszcze to potrwa??? byłam u pediatry, zapisał luminal dla dzieci , który i tak nie pomógł. poza tym nie chcę dzieck afaszerować srdokami nasennymi

Gość mamcicaa kalinkii
moja tez pieknie spala od 20 do 5-6 rano dalam mleczka i dalej spalysmy do 8-9 a teraz ciagle sie w nocy budzi i nie chce spac.

moje dziecie też kiepsko sypialo w nocy. Po części to był powód dla którego spała z nami. Baaardzo często się wybudzała. Usypiałam ją na łóżku i przenosiłam do łóżeczka. Spała różnie, czasami do 24, czasami juz o 22.I juz nie dało rady by przenieść jej do łóżeczka. Jak zblizały sie 2 urodziny dostała własny pokoik z łóżeczkiem. Narazie spi w nim niecały miesiąc ale jest o niebo lepiej. Od tygodnia ma juz 3 nocki przespane :) Wybudza się jeszcze, ale duuużo rzadziej. Chyba nauczyła się nie kontrolować snu inie sprawdzać czy mama jest w pobliżu.

Gość po piierwsze
jest swietny syrop homeopatyczny na zaburzenia snu u dzieci, po drugie nasza pani doktor twierdzi ze takie zabuzenia sa normalne o ile nie trwaja dluzej niz 2 miesiace, jezeli taki stan niepokoju sennego trwa u dziecka dluzej niz 2 miesiace trzeba sprawe skonsultowac z neurologiem. I to nie jest oja opinia tylko lekarki, na szczescie u nas po tym syropku przeszlo

Gość cherrycoke
czy możesz podac nazwę tego syropu?

Gość cherrycoke
znalazłam syrop w necie, nazywa sie Sedalia - czy to ten?

Gość po piierwsze
tak to Sedalia

Gość anka aaaa
Boleje nad głupotą niektórych matek. Jak możecie faszerować dzieci środkami uspokajającymi tylko dlatego że jesteście zmęczone i chcecie spokojnie przespać noc? Na litość boską wlos się jeży na głowie. Zamiast krytycznie patrzeć na dziecko spójrzcie co wy robicie źle. Przecież to wy wychowujecie dzieci i wy ustanawiacie granice nie dziecko. Sama jestem matką i miałam gorsze , raz lepsze dni i wcale nie jestem i nie chce byc idealna nie raz pomyślałam "kurwa mać no i na co mi to było" ale nigdy NIGDY nie pomyślałam żeby dawać jakieś syropki maluszkowi. Skoro jednak to się stało to zastanówcie się jakie tego mogą być konsekwencje. Jeżeli nie potraficie się odnaleźć , nie wiecie jak stawiać granice bo wbrew pozorom takie zachowanie u dziecka to nie jest "wiek" (wyrośnie z tego, to taki etap ) ale "nawyk". to rodzice uczą pewnych zachowań i dziecko które od urodzenia miało podawane smoczka w nocy to zawsze bedzie czekało na to. I będzie tego oczekiwało! egzekwowało. Wam się może zdawać "łatwo powiedzieć" ale sama miałam koszmarne noce i przeraziłam się dopiero jak dziecko mi wypadło z rąk bo zasnęłam na fotelu z nim z przemęczenia. Poszukałam po necie i postanowiłam zakupić książkę Tracy Hogg" język niemoląt" . Fantastycznie opisuje zachowania naszych dzieci i jak je ukierunkować. Dzisiaj kiedy moja mała ma 3 latka sięgnęłam znowu po następną część ale tylko dlatego że poczułam się żałośnie, dziecko zaczęło dominować i nie wiedziałam jak sobie z tym radzić. Udaje się. Jestem na etapie wprowadzania dalszych granic ale moje dziecko jest zadowolone. I co najważniejsze wyspokojone bo rozumie co wolno mu a co nie.

Gość anka aaaaaa
podaje link do ebooka jeżeli któraś z mam postanowi sobie przeczytać. wierzcie mi warto i nigdy nie jest za późno żeby zmienić nawyki http://odsiebie.com/pokaz/1216030---04dd.html nastepna książka nazywa się " jezyk dwulatka"

Gość anka aaaa
Ach tak na marginesie nie wierzcie mamom które chwalą sie że ich dzieci przesypiają całe noce ;) bzdura. poprostu chcą abyście myślały o niej "ta lepsza"

anka a dlaczego mamy mają ni ewierzyć tym któe mówią że ich dzieci śpią całe noce?????????/ co ty jesteś jakaś wszechwiedząca ???????????????? mój syn od urodzenia spał jak suseł, jak był mały to budził się na jedzenie, pieluchę i dalej spał, jak miał około roku już spał całe noce, skończyło się nocne jedzenie i nocne pobudki:) jasne że zdarzały się noce że się przebudził i nadal tak się zdarza bo to jest normlane, ja też się budzę w nocy tak jak i każdy... ale nigdy nie było tak żeby wył pół godziny czy godzinę.... więc są dzieci które przesypiają całe noce i do tego śpią ładnie w dzień :D

Gość ka.
moja ma 3 m-ce i od 6 tyg. życia przesypia całe noce - od 21 do 8-9 rano. wcześniej też bardzo ładnie spała. budziła się tylko 2 razy na jedzenie, potem raz aż w końcu zaczęła przesypiać całą noc.

Gość zrob badanie w kierunku
owsików !

Gość do anka.....
gadasz bzdury ! moja corcia od poczatku ladnie mi spala , jak miala skonczne 2 mc spala mi juz okolo 8 h a jak 3 mc - przesypiala 3

Gość do anka.....
ucielo mi posta a jak miala 3 mc przesypiala juz 10 h ( nieprzerwany sen ) teraz ma 17 miesiecy - idzie spac okolo 20.30 i spi mi do rana , wstaje najwczesniej o 8 rano. w nocy nie je ani nie pije - to jest nieprzerwany sen . a jak zdarzy sie ze w nocy zaplacze to wystarczy ze podam smoczek i spi dalej .

Gość cherrycoke
synek mój do 5 miesiąca budził sie regularnie co 3 h na karmienie, potem zaczął budzić się częściej. kupiłam już syrop Sedalia, dziś wieczorem podam mu w mleku, jestem ciekawa czy podziała.

Gość dioiwj
a może sama sobie podaj syropek na głupote. bezmózga kobieto

Gość anka aaaa
koleżanka chciałaby aby jej dziecko spało 12h non stop. i co? sądzicie że każde dziecko śpi tyle ani razu się nie budząc chociażby po to aby się napić? no i wątpie aby dzieci spały tak stale . chociażby podczas choroby

Gość laao
Oczywiście. Najlepiej sprawe rozwiązać smoczkiem nie ? :/

Gość do anka ..........
widac malo wiesz o dzieciach ! to ze twoje dziecko daje ci w kosc nie znaczy ze inne dzieci musza byc takie jak twoje !

Gość uupp
moj od urodzenia calej nocy nie przespal...a ma rok i trzy mies....budzi sie co godzina czasami..i co mu jest ???mam isc z nim do lekarza? czy taki jego urok juz?

Gość chcialam tylko powiedziec
ze serdecznie wam wspoczuje... Moj synus ma 11 miesiecy i spi jak aniolek cala noc odkad skonczyl 5. Chodzi spac o 19.30, a budzi sie 7.00-7.30 i przesypia cala noc , bez zadnych cyrkow i innych scen (oprocz kilku nocy kiedy to wychodzily mu czworki budzil sie kilka razy w nocy z placzem)

Tez tak mialam,co wieczoer coreczka wypija herbatke z melisy,ok 25ml-spi jak aniołek,wczesniej budziła sie 2547894 razy:((