Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

załamka aj

Czy to mozliwe ?- ciąża ?

Polecane posty

Jak drogie Panie myślicie ?? Jak miałam @ niecałe 4 dni i kochalam sie po @ 4 dni czy moge zajc w ciąże ?? Wydaje mi się że to mało prawdodpodobne a jakie są Wasze opinie ?

czyli kochałaś się 8 dnia cyklu. zakładając że masz cykle 28 dniowe to owulację masz ok. 14 dnia cyklu. za "niebezpieczne" uwaza sie 5 dni przed owulacją i do 3 dni po. 14 - 5 = 9. 9 dzien cyklu to już dzien potencjalnie płodny. jesli masz cykle 28dniowe lub dłuższe to jest w miare OK. ale po pierwsze - sama przyznasz ze dosć blisko zagrożenia, po drugie - to sa wyliczenia a dni płodne nalezy wyznaczac a nie wyliczac wiec to tylko teoretyzowanie. zabezpieczaj sie na litość boską. to chyba niewielki wysiłek jesli założyć perspektywę ciąży?...

no własnie masz racje bo 8 dnia cyklu kiedy sie kochałam bardzo bolał mnie dul brzucha a następnego dnia miałam śluz i też bolał mnie brzuch... To może na ciąże jest sznsa :) Ja mam 24 lata i starałam sie zawsze od 14 dnia cyklu do 18 dc przy cyklach 28 dniowych i sie nie udawalo :( to może teraz będzie ok :) mam nadzieje ze jego plemniczki dożyły do owulacji :)

za późno zaczynasz, staraj sie wcześniej. przy cyklach 28dniowych masz dni płodne mniej więcej od 9 do 17 dnia cyklu, więc tak spokojnie od 10 dnia mozesz. seks przed owulacją jest bardziej "owocny" niż po owulacji, bo plemniki dożyją pojawienia się jajeczka, ale jak długo żyje Twoje jajeczko już wyowulowane to nie wiadomo. minimum to bodaj 12 godzin, wiec potencjalnie mozesz być płodna tylko 14-15 dnia cyklu...

jak w tym cyklu mi sie nie uda to spróbuje później od 10 dc..ale mam nadzieje ze nie bedzie to konieczne :) bardzo dziekuje Ci za rade :) teraz jestem obecnie w 18 dc i bardzo boli mnie prawy jajnik i sutki .. do miesiączki mam jeszcze 10 dni może to sa własnie objawy przed @ albo objawy zagnieżdzenia sie ziarenka :)