Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inguuś

UBEZPIECZENIE W ING

Polecane posty

Gość Inguuś

Witam, mam ubezpieczenie w ING ochrona lwa od jakiegoś czasu. Ostatnio pogorszyła mi się sytacja finansowa i nie bardzo mam za co płacić składki. Zalegam już z dwiema i mam takie pytanie jakie będą dla mnie konsekwencje poza brakiem ochrony ubezpieczenia? zerwie się ubezp? Będzie trzeba wpłacić składki zaległe?

Gość wypowiedzą umowę i tyle
jakie moga być konsekwencję jak nic od nich nie masz oprócz przyrzeczenia wypłaty odszkodowania gdy ulegniesz wypadkowi

Gość Inguuś
Będzie trzeba wpłacić składki zaległe?

Gość Inguuś
"Art. 18 WygaŚniĘcie umowy gŁównej 1. W przypadku zajścia zdarzenia ubezpieczeniowego umowa główna wygasa z chwilą wypłaty świadczenia. 2. Umowa główna wygasa z dniem śmierci Ubezpieczonego w okolicznościach, w których odpowiedzialność Ubezpieczyciela jest wyłączona. 3. Umowa główna wygasa z upływem czasu, na jaki została zawarta." TYLE JEST W UMOWIE

Gość Inguuś
"Art. 11 ODSTĄPIENIE, ROZWIĄZANIE I W YGAŚNIĘCIE UMOWY DODATKOWEJ 1. Ubezpieczającemu przysługuje prawo odstąpienia od umowy dodatkowej w terminie 30 (trzydziestu) dni, a w przypadku, gdy Ubezpieczający jest przedsiębiorcą – w terminie 7 (siedmiu) dni, licząc od dnia otrzymania dokumentu ubezpieczenia (zawarcia umowy dodatkowej). 2. Ubezpieczający ma prawo do wypowiedzenia umowy dodatkowej. Umowa ulega rozwiązaniu z końcem miesiąca polisowego następującego po miesiącu polisowym, w którym Ubezpieczyciel otrzymał pisemne oświadczenie Ubezpieczającego o jej wypowiedzeniu. 3. Umowa dodatkowa wygasa w dniu najbliższej rocznicy polisy przypadającej bezpośrednio po dniu ukończenia przez Ubezpieczonego 65 (sześćdziesięciu pięciu) lat. 4. Umowa dodatkowa zostaje rozwiązana z chwilą rozwiązania lub wygaśnięcia umowy głównej" A TYLE W UMOWIE DODATKOWEJ

zachciało mi się szukać "Od strony formalnej towarzystwo ubezpieczeń na życie nie może wypowiedzieć umowy ubezpieczenia na życie np. z powodu braku opłacania składek. Ale nie znaczy to, że można nie płacić ich bez konsekwencji. Artykuł 830 k.c. stanowi bowiem, że brak opłacania składek jest traktowany jako sposób wypowiedzenia umowy przez ubezpieczającego. Zanim jednak do tego dojdzie, ubezpieczyciel musi po stwierdzeniu braku płatności składki wysłać do klienta wezwanie do zapłaty w dodatkowym terminie. W piśmie musi wyjaśnić konsekwencje braku opłacenia składki. Dopiero jeśli to nie pomoże, umowa jest rozwiązywana – ale od strony formalnej przez ubezpieczającego, a nie ubezpieczyciela. Podstawa prawna ● Art. 830 ustawy – Kodeks cywilny (Dz.U. z 18 maja 1964 r. nr 16, poz. 93 z późn. zm.)" http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/322898,polisy_na_zycie_mozna_na_rok_zawiesic_skladki.html,2

NIe poniesiesz zadnych konsekwencji...ochrona przestaje działac po 30 dniach zaległosci....mozesz wypłacic pieniądze tylko przed upływem umowy nie masz wartosci wykupu,,,,czyli dostaniesz tylko zgromadzony kapitał minus to co poszło na ochrone. nie ma zadnych odsetek i nie musisz opłacac zaległych składek. ile czasu masz ta polise?

Inguuś....podaj adres email to przesle ci nr do mnie albo daj swój to ci wyjasnie poniewaz jestem w ing

Gość Inguuś
Juliusz już takie pismo przysło począ, że są zaległości żeby je wpłacić itd. To nie jest z bankiem o kredytu umowa tylko zwykła dobrowolna um ubezp. Mam wątpliowści czy aby nie naliczą mi żadnych karnych odsetek albo czeggoś takiego

nic od nich nie pożyczyłaś to ci nie naliczą , płaciłaś im za ochronę w razie następstw nieszczęśliwych wypadków , już nie płacisz to cię nie chronią . specjalistą nie jestem więc mojej cesarskiej ręki nie dam za to uciąć :p poz tym widzisz ING ma swoich wysłanników n forum :D post wyżej

Gość Inguuś
Widzę właśnie :D ale ja mam w nosie takich wysłanników :) Bez obrazy :D Więc twierdzisz, że nic nie grozi? a Baba na infolinii mówiła, że muszę zapłacić. A jak nie zapłacę to co?

Inguuś...nie jestem wysłannikiem bo pracuje na wlasny rachunek...chciałam pomóc ale jak widac niepotrzebnie. nie ponosisz zadnych konsekwencjii....twoja polisa tak naprawde juz wygasa. wiec bez obaw. w razie pytan pisz na email:) Napisz moze do nich pismo ze prosisz o zwrot kapitału....jesli w ogole płaciłas przez jakis czas. Miłego Dnia

Gość Inguuś
O Jaki zwrot kapitału? to umowa na 5 lat ochrona na wypadek śmierci, pobyt w szpitalu inwalidztwo trwały uszczerbek na zdrowiu od kwoty ubezpieczenia 100 000 zł składka 147 zł miesięcznie

Myślalam ze masz połączona z kapitałem emerytalnym a składki sa takie same....kto ci to robił????????????? ile czasu to masz?

Gość Śmieszna jesteś
Masz możliwość zapytania kogoś kto współpracuje z ING i potrafi konkretnie odpowiedzieć, a wypytujesz na forum dla kobiet o średniej IQ w granicach 85. Przecież to idiotyczne.

Gość Inguuś
"CO SIĘ DZIEJE Z REGULARNIE OPŁACANĄ SKŁADKĄ? Każda wpłacana przez Ubezpieczającego składka przeznaczana jest na: pokrycie kosztów ochrony ubezpieczeniowej, pokrycie kosztów związanych z funkcjonowaniem umowy ubezpieczenia. Nie buduje ona kapitału na przyszłość." Juliusz ma rację :D Jak zawsze :D

Gość Inguuś
To tym bardziej idiotyczne jest to, ze czytasz to co piszą na forum kobiety "o "o średniej IQ w granicach 85" :D Błazen/ka z ciebie

Niestety nie masz korzystnej oferty ale nie bede sie juz wtracac. najlepiej zawierac umowy na czas nieokreslony....wtedy wycofujesz sie kiedy chcesz. Znikam. Email masz wiec pytaj tam

Gość Śmieszna jesteś
A Ty nie chodzisz do ZOO ?

Gość Inguuś
Nie bo małpę to ja widzę tutaj post wyżej niż mój :D Barani łbie :D

Gość Inguuś
--- bbb Chyba to była oferta bo już nie opłacam składek więc jak to w końcu jest?

Skontaktuj sie ze swoim agentem....jego obowiazkiem jest "opiekowac" sie toba dopoki jestes klientem ING....jego obowiazkiem bylo poinformowac cie o warunkach od A-Z. czytaj ogólne warunki tam jest wszystko. ART 11 mówi o odstapieniu od umowy dodatkowej a nie głównej.

Gość Inguuś
"Art. 18 WygaŚniĘcie umowy gŁównej 1. W przypadku zajścia zdarzenia ubezpieczeniowego umowa główna wygasa z chwilą wypłaty świadczenia. 2. Umowa główna wygasa z dniem śmierci Ubezpieczonego w okolicznościach, w których odpowiedzialność Ubezpieczyciela jest wyłączona. 3. Umowa główna wygasa z upływem czasu, na jaki została zawarta." TYLE JEST W UMOWIE

Gość rybka na drzewie
A jak długo płaciłaś skłądki? To chyba jest istotne, bo do 2 lat jak przestaniesz płacić to nic nie dostaniesz. Jak więcej, to jakiś zwrot Ci się należy. Masz telefon do osoby z którą tę polisę podpisywałaś, nie na infolinię, zadzwoń.Powie Ci wszystko.