Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papilotq

Pomozcie,jak widzicie taka sytuacje

Polecane posty

Gość papilotq

Zrobialm dzis test ,wyszedl pozytywny i tu powstaje problem, jestem dosyc schorowana osoba, mam nadcisnienie (biore leki), dyskopatie wielopoziomowa ledzwiowa i szyjna, lekka nadwage i dodatkowo grupe krwi rh- a partner rh plus. Nie mam pojecia czy jestem w stanie wogle utrzymac ciaze, jak myslicie jest sens? do lekarza dopiero w nastepny piatek ide.

Gość pewnie tak bo
grupy krwi nie mają znaczenie, w razie konfliktu po porodzie dziecko dostaje jakis zastrzyk i jest ok, a o reszcie porozmawiaj z lekarzem, najwyzej przelezysz w lózku ostatnie miesiace

Gość papilotq
Pytam tutaj bo wizyte mam za tydzien, a potrzebuje skonfrontowac swoje obawy z kims obcym, z kims kto moze byl lub jest w podobnej sytuacji.

Gość makupiczu
malo jest osob tutaj w takiej sytuacji Lekarz ci napewno powie

Gość ja mialam podobnie Badz dobr
dobrej mysli.Moj maz ma grupe krwi "0 rh -" a ja "Brh+" i nic sie nie dzialo zlego.Maly nie dostal zadnych zastrzykow.Tez biore leki na nadcisnienie.I bylo wszystko ok,tylko musialam czesciej byc u neurologa.Ja mam chory kregoslup.U mnie kręgi.I musialam miec cesarke przez to.Ale dziecko urodzilo sie zdrowe.Wystarczy dobra opieka lekarska.

Gość papilotq
Bardzo dziekuje za odpowiedz ,podnioslas mnie na duchu. Baaaaaaaaardzo dziekuje:)

Gość do a ja miałam podobnie
podobnie może miałaś, ale niebezpieczeństwo z rh - dotyczy kobiet które mają właśnie rh- a ich partnerzy rh + a nie odwrotnie. co za ludzie...

Gość no własnie właśnie co za
aż mnie krew zalewa jak czytam takie durnoty, ludzie ! nauczcie się raz na zawsze odróżniać NIEZGODNOŚĆ SEROLOGICZNĄ od KONFLIKTU SEROLOGICZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!! to dwa różne pojęcia ! a po porodzie to nie dziecko dostaje zastrzyk , ale matka przy obecnym poziomie medycyny nie są to jakiekolwiek zagrożenia dla ciąży