Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gburia-furya

nudze się- ktoś chce pogadać o pierdołach?

Polecane posty

Gość gburia-furya
no własnie nie wiem, myslałam, że ktoś podrzuci jakis temat :) Bo niektórzy piszą tu jakieś tematy a nikt im nie odpisuje, więc ja mogę popisać o czymkolwiek :) no

Gość gburia-furya
1. podstawowa sprawa to to że ilość powietrza wchodzącego do budynku musi się równać ilości powietrza wychodzącego (ulatniającego się) 2. z pierwszego punktu wynika że wystarczy iż wyszukam dowolne miejsce krążenia powietrza dokonam pomiarów i wyliczeń 3. takie dobre miejsce przez które musi przejść powietrze to komin 4. zakładam że mamy 3 kominy (proszę mnie poprawić bo nie wiem ile jest ich w standardowym domu) 5. średnica komina to 0,15 m x 0,15 m (a może inaczej?) 6. średnia prędkość powietrza w kominie w sezonie grzewczym to 0,2m3/s I tu mam prośbę - nie mam pojęcia czy się nie mylę - choć taki szcunek dała mi osoba która zajmuje się zawodowo wentylacją przemysłową wyliczenia: 3 kominy x 0,2 m3/s x 0,15 m x 0,15 m x 3600 sekund = 48,6 m3/h czyli więc na godzinę w domu o kubaturze około 500 m3 powierzchni ok. 180 m2 z poddaszem użytkowym średnio na godzinę przepływa 48,6m3 dla 3 kominów (dla 2 o 1/3 mniej) czy mam racje?

Gość hgjhjhjhjhj
co sadzicie o meskich narzadach rozrodczych?

Gość gburia-furya
ja sądze, że męskie narządy płciowe są śmieszne, kawał udziwnionej skóry, która zwisa bezwiednie, albo smiesznie sterczy buehehehe

Gość gburia-furya
to pewnie grypa żołądkowa

Gość gburia-furya
jaką znacie fajną mjuziczkę, to sobie ściągnę