Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marakuuuuja

Trudna sytuacja....

Polecane posty

Gość marakuuuuja

Dowiedziałam się że jestem w ciąży i poszłam potwierdzić to do lekarza. Zrobił usg i oprócz ciąży wykrył że coś jest w śledzionie... Albo guz powstały w wyniku urazu mechanicznego (żadnego takiego wydarzenia nie pamiętam) albo rak. Byłam z tym u hematologa. Czekałam na wizytę miesiąc (niech żyję służba zdrowia!). Co dokładnie dzieje się w tej śledzionie mogą stwierdzić dopiero po wycięciu jej i przebadaniu. ALe że ciąża to operacja była i jest wykluczona. Teraz jestem w 23tyg ciąży i umieram ze strachu. Wraz z czasem zaczęłam odczuwać bóle tej śledziony. Poinformowano mnie że mam się oszczędzać, nie dźwigać a najlepiej leżeć i się nie ruszać aby dotrzymać ciążę jak najdłużej. Niestety ale raczej nie dotrwam do końca ciąży bo śledziona po prostu pęknie a wtedy ratowanie mnie i dziecka... Boję się, każdy najmniejszy ból wywołuję u mnie panikę. Co ja mam robić??

Gość Oszczędnaale ...
Teraz to już chyba nic oprócz zaleceń lekarza,a tak na pózniej.........niech żyja prywatne gabinety,zero czekania,badania na miejscu.

Gość marakuuuuja
No to było prywatnie... Bo tak normalnie to dostałam termin "za 4 miesiące". Więc i tak powinnam się cieszyć że tak szybko.

Gość teraz to mala roznica
pomiedzy lekarzem publicznym a prywatnym... wiec robia sie kolejki u prywatnych bo duzo ludzi woli zaplacic i byc przyjetym szybciej nawet jesli te szybciej oznacza wizyte za kilka tygodni a nie za kilka miesiecy...

Gość uszka do gory
leżeć i się naprawdę szczędzać -zadnego sprzątania,wysiłku,chodzenia nawet jazdy samochodem za często :) nie martw się -mojej kuzynce grozi "poród" w 6 mies. ale miala leżeć i tak wylezala ze termin ma na 3 a wczoraj do szpitala pojechała:)

Gość uszka do gory
groził * nie grozi :)

Gość dziwne pytanie mam
biopsję może zrobić bez względu na ciążę, albo zabieg laparoskopowy a wyniki krwi jakie masz ??? jest coś niepokojącego ? nie każdy guz to rak !!!!!!!!!!!! tak ci lekarz powiedział ? że to rak ? dla mnie to po prostu śmieszne !

Gość dziwne pytanie mam
a dostałaś skierowanie do onkologa ? robili kolejne usg ? badania krwi ? wielu lekarzy się myli !

Gość marakuuuuja
Ale chyba naruszając śledzionę narusza się jej strukturę przez co dochodzi do krwawienia a wtedy to już tylko operacja... Co to jest to nie wiem, nikt tego nie wie. Dopiero po operacji się dowiem. Lekarz z początku obstawiał jakiś wypadek (np. samochodowy) i że guz to zebrany płyn albo krwiak no ale skoro nic takiego nie miało miejsca...

Gość NO WLASNIE CO Z WYNIKAMI

Gość A JAKIE WYNIKI KRWI

Gość marakuuuuja
A i to coś zajmuję na dziś 3/4 śledziony więc wesoło nie jest...

Gość gththt
ludzie ale o jakiej biopsji wy mówicie?? jakby zrobili biopsje to by musieli od razu sledzione wyciac bo by sie wykrwawila, znawcy od siedmiu bolesci :O

Gość biopsja guza nie śledziony

Gość A jak wejda do teg
o guza skoro jest w sledzionie i by musieli naruszyc jej powloke?

Gość dorotiiiityt
Oj ludziska wypowiadacie się w tematach o których nie macie bladego pojęcia... Guz śledziony to nie to samo co guz piersi czy macicy. Wtedy biopsje można robić. Biopsji guza śledziony się nie zrobi na żywca, trzeba najpierw usunąć ten organ a dopiero potem go zbadać. Gdyby to było takie proste to by śledziony nie usuwano z powodu tylko jej naruszenia, pęknięcia.

Gość ale markery nowotworowe można
zrobić przecież

Gość ninnnnnnnnaa
a czy wy chociaz rozmawiacie na temat? bo kolejny raz jakis psychol jeden z drugiem przyfasolili sie do jakiegos duperelu i tak draza. Problemem jest przeciez to ze istnieje ryzyko przedwczesnego porodu, niebezpieczenstwa dla matki i dziecka. Ale to juz nie wazne co, moherki?