Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotatka

pierwsza wizyta

Polecane posty

hej :) jestem na jutro zaproszona na 1 obiad do mamy mojego faceta. Nie znalam jej wczesniej i nie bylam u niego. Mysle, ze wypada cos kupic ale co? Jest po operacji zolaska wiec spozywka odpada. Myslalam o kwiatach ale moj facet mowi, ze to glupie. Nie znam jej gustu zeby kupic jakas figurke....doradzcie.

Gość kwiaty beda najlepsze

Gość jbdkn k
po operacji czego ? :o

po operacji dokladnie kamieni, zastosowalam skrot myslowy, ludzie, jak zwykle gleboka analiza tekstu i czepianie sie i 1 rada. Uhhh

Gość Chopok
kup starej wibrator nie zapomnij o bateriach

Gość jbdkn k
jakie czepiacie się ? zadałam proste pytanie :) a takie skróty myślowe to pozostaw sobie bo je każdy ma prawo zinterpretować po swojemu :)

Gość hduw
ja nic nie kupila bo nie wiedzialam co im sie podoba itp i bylo dobrze bo sie okazalo ze ma inny gust niz ja

a moze jeszcze jakas rada? Generalnie chodzi mi o to, ze ja uwazam, ze wypada kwiaty a moj facet, ze nie bo jestem kobieta. Ale mysle, ze to nie ma nic do rzeczy....

Gość Ups...........................
Moim zdaniem kwiaty, jak na pierwszą wizytę to kwiaty są odpowiednie. Kobiety lubią kwiaty.

ok, skrot juz wyjasnilam. No wlasnie dlatego nie chce nic z figurek i dekoracji bo nie znam wystroju mieszkania ale z pustymi rekami tez glupio :/

Gość skoro jest po operacji
to rzeczywiście jedzenie odpada. Proponuje ladnie i elegancko sie ubrac, bez mocnego makijazu, naturalnie wygladac. A przy nastepnej okazji, kiedy juz wyzdrowieje, to mozesz przyjsc z ciastem i powiesz jej wowczas, ze juz za 1 razem chcialas cos przyniesc swojego autorstwa, ale nie chcialas jej smaku nieporzebnie robic ;) a kwiatek rzeczywiscie nie jest najlepszym pomyslem. Ani zadna duperela typu figurka, bo to tylko dodatkowa rzecz do sprzatania :O

nie sadze zeby mogla w jakiejs tam w miare bliskiej przyszlosci jesc normalnie, ma powazne problemy z zoladkiem....kurcze, nie wiem, kolezanki i moja mama tez radzily kwiaty....myslalam o malym, ladnym bukieciku, nie zadne wielkie kwieciska...

to nie jest takie proste :) Spytaj sie swojego mena co lubi mama. Jak nic nie poradzi to bierz kwiaty, raz kozie smierc!

Nie stresuj sie, bedzie dobrze. Ja mysle ze od faceta- kwiaty, od Ciebie-jakies dobre winko (teraz jest chora, ale pewnie pozniej czy przy jakies okazji pewnie otworzy i wypije, winko zreszta musi swoje odlezec). Nie dawaj zadnych figurek,bo baka moze czuc sie niezrecznie... Milego spotkania:)

Strój najlepiej wdziej elegancki lecz skromny ;) I jeżeli wiesz o kłopotach zdrowotych gospodyni powstrzymaj się od prezentowania alkoholu czy innych produktów spożywczych. Kwiaty zawsze są najbezpieczniejszym wyborem. W tej kwestii nie słuchaj rad swojego chłopaka. Nie za duży bukiet, bez ekstrawagancji będzie miłym gestem, który z pewnością wywoła szczery uśmiech :) Życzę Ci powodzenia :) Nie będzie tak źle - sama się przekonasz - po prostu bądź sobą :)

Gość jacobs
Mały bukiet kwiatów -i nic więcej

a to jak jest po operacji to nic nie je? zaprosila cie na obiad wiec jak to jest?

zaprosila mnie bo my jestesmy juz 7 m-cy razem, mieszkamy razem i chce mnie poznac. Nie je ale gotuje, nie odebralo jej zdolnosci gotowania. Ona sama je specjalne dietetyczne rzeczy a dla nas bedzie normalny obiadek.

no wlasnie dziwnie, zawsze myslalam, ze kupie czekoladki czy cos....ale opna naprawde je tylko te swoje kleiki :( pomogla nam bardzo jak zaczynalismy mieszkac razem, mimo, ze nie mialysmy sie okazji spotkac i dlatego bardzo chce zrobic dobre wrazenie...a stracha mam :P

pierscionek-tak i mnie sie zdawalo (blyskaja resztki wpajane przez rodzicieli :D ) kupie jej te kwiatki i wrecze z jakims milym testem i delikatnym podziekowaniem za pomoc dotychczasowa. Ale mam stracha, loooo matko ....

nie wiem dlaczego nie widzialam wczesniejszych postow, dziekuje Wam za dobre rady. Jego mama to super babka, wywnioskowalam to z telefonow, jak mnie pozdrawia i pomocy jaka oferuje nonstop (i wprowadza w zycie tez....). Ale mam stresa tez, wydaje mi sie od razu, ze jestem niewychowana i w ogole samo zlo :D )

Myśl raczej pozytywnie wówczas wszystko dobrze się potoczy :) Pamiętaj aby wyłączyć komórkę przed wejściem! ;-) Aha. Najlepiej zapytaj swojego chłopaka jakie kwiaty lubi jego mama. Pamiętaj o tzw. mowie kwiatów ;)

ja o tym staram sie pamietac ale moj facet-dziecko we mgle! "jakie kwiaty mama lubi?" "tulipany...chyba." "a inne?" "nie wiem..." i tak nonstop :P w tych sprawach jestem zdana na siebie, on jest cudownym czlowiekiem ale dzis chetnie ukrecilabym mu glowe :D

Widzę, że masz podobny pseudonim do mnie ;) Nie ma to jak pierwsza wizyta u teściowej ;D Delikatny makijaż i nie za krótka kiecka ;) Może czekoladki, kwiaty to raczej jak Twój chłopak będzie szedł do Twojej mamy :)