Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jennasis

Tatuaż.

Polecane posty

Czy prawdą jest, że mając tatuaż nie można już nikomu oddać krwi? I czy jakiekolwiek badania (oprócz rezonansu) są w stanie wykryć tatuaż?

Gość nie badz smieszna
coooooooooooo?????? Kto ci takich bzdur naopowiadal Ja mam 2 i oddaje i chce wiecej i dalej bede oddawac krew bo niby czemu nie?????????

Gość niby czemu
jezeli masz dobre wyniki krwi to czemu nie, no chyba ze ten kto cie tatuazowal nie uzyl igly po kims i cie zarazil jakims dziadostwem, zoltaczka albo czyms takim, to wtedy raczej nie... ale jesli jest ok to raczej tatuaz nie gra roli...

A może tak google? Czasowa niezdolność do oddania krwi * zabieg operacyjny, endoskopia, tatuaż, przekłucie uszu i innej części ciała - uniemożliwiają oddawanie krwi na okres 6 miesięcy od momentu ich wykonania. Mając tatuaż mozna oodawać krew ale po upływie 6 miesięcy. Powód - tyle potrzeba aby w razie czego badania krwi wykazały zarażenie HIV, WZW itd. Nieprzestrzeganie tego zalecenia powoduje że krew którą taka osoba odda może być źródłem zarażenia tymi wirusami, czego badania laboratoryjne niestety na tak wczesnym etapie nie są wstanie wykryc