Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hasiulkaaaass

Kupilam mieszkanie ile bedzie kosztowac ?

Polecane posty

Gość Hasiulkaaaass

ile bedzie kosztowac remont tam sa gole sciany nie ma mebli nic nie ma podlaczyc trzeba wode . Ile stawiacie ile bedzie kosztowaC? bo nie wiem ile mam wziasc kredytu? :( Bo na mieszkanie odlozylam kase w blokach a teraz nie stac mnie na remont pomozcie

Gość 50-70 tysięcy
jeżeli chcesz w miarę porządnie, a bez szaleństw.

Gość Zależy też czy masz okna
i drzwi do wymiany, jeżeli tak, to jeszcze musisz do tego dodać przynajmniej 10-15 patoli.

Gość Hasiulkaaaass
jakims tanim kosztem chce .. w kuchni plytki w pokoju panele no i sciany normalnie.. I do tego wszyskie urzadzenia kuchenne do lazienki i do pokoju.. 70tys? nie przesadzasz? ja myslalam zeby wziasc z 20tys

Gość Słuchaj
Jeżeli chcesz tylko pomalować ściany i podłączyć wodę, to spokojnie Ci wystarczy, ja mówię o NORMALNYM remoncie: nowe instalacje, poprawione tynki, jakaś podłoga, łazienka. Skąd wiesz, czy jak zaczniesz malować ściany, to Ci połowa tynków nie spadnie? ;-)

Gość KKKL
Jeżeli do zrobienia jest cała łazienka i nie ma nic w kuchni to wersja minimum nie będzie mniejsza niż 30 tysięcy.

Gość Nie przesadzam
Mówię z autopsji - takie są realne koszty, no chyba, że nie chcesz nikomu za nic płacić i wszystko zrobisz sama z najtańszych materiałów (ale to odradzam, bo za rok będziesz robić to samo).

Gość A sama kuchnia
to minimum 10.000, jeżeli nie ma instalacji do wymiany

sama kuchnia 10k PLN? jak znajdziesz sensownego faceta który Cię uświadomi że to nie jest taka kwota, to potraktujesz go jako zagrażające Ci zło... lecz się na jajniki bo na głowę może być za późno

Gość Nie no na pewno mniej
Jak kupisz miednicę i wiadro zamiast zlewozmywaka i zmywarki A talerze, o ile takowe posiadasz, zapakujesz do kartonów... a - i jeszcze grzałka do podgrzewania się przyda :-P Ja mówię o NORMALNEJ kuchni.

Gość Hasiulkaaaass
ludzie ja nie mowie o tych co maja robic bo to nie problem bedzie moj maz i jego koledzy to zrobia bo sa winni przysluge tez! A talerze i wszystko do kuchni garnki mam chodzi o meble!!!! i sciany podlogi

Gość N0 dobrze
We własnym zakresie: Za same materiały minimum 30.000 jeżeli chcesz zrobić kuchnię, łazienkę z wyposażeniem, podłogi (tanie) i pomalować ściany, zakładając że są w dobrym stanie a instalacji nie trzeba wymieniać. Glazurę możesz dostać w miarę tanio (jeżeli nie masz nadmiernych wymagań estetycznych i jakościowych), ale kleje i fugi są drogie, a te najtańsze to badziewie, więc odradzam - chyba że chcesz zbierać płytki z podłogi. Stolarki w tej kwocie nie uwzględniam. Wierz, nie wierz, ale to kosztuje i lepiej się nie przekonać o tym w połowie remontu.